Гарбуз – символ осені, джерело вітамінів та незамінний інгредієнт для кулінарних експериментів.

Якщо вам хочеться чогось незвичайного, спробуйте приготувати настоянку з гарбуза.

Повидло з гарбуза, фото з pxhere
Повидло з гарбуза, фото з pxhere

Інгредієнти

На 1 літр настойки вам знадобиться:

  • Гарбуз (м'якоть) - 500 г;
  • Горілка або спирт (40-45%) – 500 мл;
  • Мед або цукор - 2-3 ст. ложки (за смаком);
  • Апельсиновая цедра — 1 ч. ложка;
  • Кориця - 1 паличка (або 0,5 ч. ложки меленої);
  • Гвоздика — 2-3 бутона;
  • Імбир (свіжий) - 1 см кореня (за бажанням);
  • Ванільний стручок - 1/2 (або 1 ч. ложка екстракту ванілі).

Процес приготування

Підготовка гарбуза

Популярні новини зараз
Призупинення виплат пенсій: у ПФУ зробили важливу заяву Херсонка в Канаді впізнала картини свого батька на виставці окупантів під чужим ім'ям: "Ранило до кожної клітиночки" Київстар оголосив нові правила продовження терміну дії SIM-карт В Україні із 1000 заявок схвалили допомогу на дрова лише 70: "Люди – це мотлох тут, живе тільки апарат..."
Показати ще

Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте м'якоть невеликими кубиками. Якщо хочете посилити смак, запікайте гарбуз у духовці при 180 ° C протягом 15-20 хвилин до м'якості. Це надасть настоянці карамельні нотки.

Завантаження у банку

Помістіть нарізаний гарбуз у чисту скляну банку. Додати апельсинову цедру, корицю, гвоздику і, за бажання, імбир. Залийте горілкою так, щоб рідина повністю покривала інгредієнти.

Настоювання

Накрийте банку кришкою і поставте в темне прохолодне місце. Настоюйте 10-14 днів, щоденно струшуючи склад для кращого змішування ароматів.

Додавання меду

Через 10-14 днів процідіть настоянку через марлю чи сито, видаливши шматочки гарбуза та спеції. Додайте мед або цукор до смаку, ретельно розмішайте.

Дозрівання

Перелийте настоянку в пляшку і залиште ще на 3-5 днів у прохолодному місці, щоб смак став більш насиченим і м'яким.

Настоянка з гарбуза, кадр з відео
Настоянка з гарбуза, кадр з відео

Як подавати

Настоянка з гарбуза чудово поєднується з десертами, випічкою або може подаватися, як діжестив після вечері.

Поради та варіації

  • Для пікантності: додайте дрібку мускатного горіха або ваніль.
  • Для більш м'якого смаку: використовуйте молоко або вершки для подачі, перетворюючи настоянку на гарбузовий лікер.
  • Для фруктових нот: додайте трохи сушених журавлин або яблука при наполяганні.

Нагадаємо, що паризький сніданок можна зробити і в Україні: рецепт тостів із яблуками, краще ніж у французьких пекарнях.

Раніше ми повідомляли про козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде.