Ягідний тарт - це легкий та смачний десерт, який чудово підійде для затишного чаювання. Його основу складає сирне тісто, а начинку – ароматні ягоди чи фрукти.

Такий тарт не тільки тішить око, а й легко готується. Давайте розберемо рецепт за етапами.

Ягідний тарт, кадр з відео
Ягідний тарт, кадр з відео

Інгредієнти

Для тіста:

  • Сир - 400 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цільнозернове борошно - 100 г
  • Кукурудзяна мука - 100 г
  • Цукрозамінник - за смаком
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Ягоди або фрукти (на ваш вибір, можна заморожені) - 400 г
  • Цукрозамінник - за смаком
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • Холодна вода - 100 мл

Приготування

1. Заміс тіста:

  1. У мисці збийте сир із яйцями до однорідної маси.

  2. Додайте цукрозамінник, добре перемішайте.

    Популярні новини зараз
    Можуть оштрафувати за документ у «Резерв+»: чого остерігатися українцям В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: як це вплине на українців Гороскоп на тиждень 30 грудня-5 січня для всіх знаків Зодіаку: друзі Риб, перешкоди Терезів і тотальний успіх Овнів Щоб не збирати валізи: українцям в Польщі зробили термінове попередження
    Показати ще
  3. Всипте обидва види борошна та розпушувач, замісіть м'яке, трохи липке тісто.

2. Підготовка начинки:

  1. Помістіть ягоди чи фрукти в невелику каструлю.

  2. Додайте цукрозамінник і нагрівайте на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки ягоди розморозяться і пустять сік (якщо використовуєте заморожені).

  3. Кукурудзяний крохмаль розведіть у холодній воді, ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок.

  4. Влийте розведений крохмаль у ягідну масу, безперервно помішуючи. Готуйте, поки суміш не загусне. Потім зніміть з вогню і дайте повністю охолонути начинці.

3. Формування тарта:

  1. Розподіліть тісто по формі для випічки, формуючи бортики.

  2. Поступово викладіть начинку поверх тіста.

4. Випікання:

  1. Покладіть тарт у холодну духовку.

  2. Встановіть температуру 180 °C та випікайте 35 хвилин.

Ягідний тарт, кадр з відео
Ягідний тарт, кадр з відео

Подання

Після випікання дайте охолонути тарту у формі, щоб начинка стабілізувалася. Наріжте на порції і подавайте до столу з|із| гарячим чаєм або кавою. Можна прикрасити тарт свіжими ягодами або присипати цукровою пудрою для додаткового ефекту.

Поради:

  • Якщо ви віддаєте перевагу менш солодкому варіанту, додайте менше цукрозамінника або замініть його на мед.
  • Для більш хрусткої скоринки використовуйте тільки кукурудзяне борошно.
  • У начинку можна додати трохи ванілі чи кориці для додаткового аромату.

Нагадаємо про пісні чебуреки, в яких ви не помітите відсутність м'яса: рецепт із печерицями.

Раніше ми повідомляли про секрет ідеальних крилець: аромат, хрускіт та медово-гірчичний соус, рецепт.