Шпроти – одна з найулюбленіших консервів багатьох людей. Цю страву можна з легкістю приготувати вдома, для цього не потрібно багато часу, а лише натхнення та бажання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаку рибу можна використовувати як для бутербродів, так і з картоплею. Ця страва може стати повноцінною та корисною заміною шпротам.
Отже, для приготування шпроту в домашніх умовах слід підготувати наступні інгредієнти:
- Мойва, або салаку – 1 кілограм;
- Рослинна олія – 1 столова ложка;
- Чорний чай – півсклянки;
- Лавровий листок – пару штук;
- Перець горошком – до смаку.
Найкраще вибирати рибу, яка вам подобається. Мойва також підходить, має більш виражений смак, але класичний рецепт - салаку. Рибу слід добре промити, почистити та обезголовити. Приготуйте міцний розчин із сіллю та водою і покладіть туди рибу на 20 хвилин. Поки риба стоїть у солі, варто приготувати міцний чорний чай, у якому гаситиметься рибка.
Рибу після того, як вона настояла, викладіть на сковороду таким чином: один шар риби і посипте лавровим листом, а потім другий шар. Це все залийте міцним чаєм та олією, накрийте кришкою та поставте в духовку на 2 години. Відкрити кришку можна за 15 хвилин до готовності.
Не обов'язково готувати цю страву в духовці. Достатньо викласти все на сковороду і гасити на невеликому вогні протягом півтори години. Ця страва найсмачніша в охолодженому вигляді.
Нагадаємо про пісні чебуреки, в яких ви не помітите відсутність м'яса: рецепт із печерицями.
Раніше ми повідомляли про секрет ідеальних крилець: аромат, хрускіт та медово-гірчичний соус, рецепт.