Шпроти – одна з найулюбленіших консервів багатьох людей. Цю страву можна з легкістю приготувати вдома, для цього не потрібно багато часу, а лише натхнення та бажання.

Таку рибу можна використовувати як для бутербродів, так і з картоплею. Ця страва може стати повноцінною та корисною заміною шпротам.

Домашні шпроти. Фото: скрін
Домашні шпроти. Фото: скрін

Отже, для приготування шпроту в домашніх умовах слід підготувати наступні інгредієнти:

  • Мойва, або салаку – 1 кілограм;
  • Рослинна олія – 1 столова ложка;
  • Чорний чай – півсклянки;
  • Лавровий листок – пару штук;
  • Перець горошком – до смаку.

Найкраще вибирати рибу, яка вам подобається. Мойва також підходить, має більш виражений смак, але класичний рецепт - салаку. Рибу слід добре промити, почистити та обезголовити. Приготуйте міцний розчин із сіллю та водою і покладіть туди рибу на 20 хвилин. Поки риба стоїть у солі, варто приготувати міцний чорний чай, у якому гаситиметься рибка.

Популярні новини зараз
Лабораторія підробляє результати, окулісти "забивають" на ураження сітківки: українець розповів про проходження кіл пекла ВЛК Гороскоп на 2 січня: поради для всіх знаків, які зроблять четвер трохи легше Пенсіонерам доплатять до пенсії 20%: які умови потрібно виконати у 2025 році Нові правила розшуку ухилянтів: кого знайдуть за лічені дні
Показати ще

Домашні шпроти. Фото: скрін
Домашні шпроти. Фото: скрін

Рибу після того, як вона настояла, викладіть на сковороду таким чином: один шар риби і посипте лавровим листом, а потім другий шар. Це все залийте міцним чаєм та олією, накрийте кришкою та поставте в духовку на 2 години. Відкрити кришку можна за 15 хвилин до готовності.

Домашні шпроти. Фото: скрін
Домашні шпроти. Фото: скрін

Не обов'язково готувати цю страву в духовці. Достатньо викласти все на сковороду і гасити на невеликому вогні протягом півтори години. Ця страва найсмачніша в охолодженому вигляді.

Нагадаємо про пісні чебуреки, в яких ви не помітите відсутність м'яса: рецепт із печерицями.

Раніше ми повідомляли про секрет ідеальних крилець: аромат, хрускіт та медово-гірчичний соус, рецепт.