Корисною альтернативою піци є галета. Це тісто може підходити як для солоної, так і для солодкої випічки.

Чудово без дріжджове тісто смакуватиме з куркою, томатами та сиром. Після випікання галета хрумка, а начинка виходить соковитою та насиченою.

Галета з куркою. Фото: скрін
Галета з куркою. Фото: скрін

Інгредієнти:

  • олія соняшникова - 2 столові ложки;
  • гаряча вода – 70 мл;
  • борошно - 180 грам;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • розпушувач -1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • куряче філе – 350 г;
  • сир твердий – 120 г;
  • яйце – 1 штука;
  • сметана – 10 грамів;
  • томати – 180 грамів;
  • цибуля синя – 80 грамів.

Борошно просіяти в миску, туди ж насипаємо цукор, сіль і розпушувач. Все це добре перемішати. У борошно вливаємо олію та воду і замішуємо лопаткою. Коли температура тесту зменшиться, його потрібно замішати рукою. Тісто має вийти однорідним та гладким. Після замішування його потрібно залишити відпочити під плівкою, поки готуємо начинку.

Тісто для галети. Фото: скрін
Тісто для галети. Фото: скрін

Популярні новини зараз
Рибам – експерименти, а Козерогам потрібна допомога: гороскоп для всіх знаків на 7 січня 5000 гривень на оплату комуналки: хто отримає допомогу у 2025 році Зняв гроші або отримав переказ: за що банки почнуть блокувати українцям картки Вистачить на гречку на хліб: пенсіонерам оформлять 570 грн надбавки
Показати ще

Курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на великій тертці. Томати слід нарізати кружальцями, а синю цибулю півкільцями. Нарізане куряче філе викладаємо в миску, додаємо сир, сметану та сіль. Все це добре перемішуємо і включаємо духову шафу на 220 градусів.

Тісто розгортаємо в шар 5 міліметрів завтовшки. Не важливо, якими будуть краї, адже ми їх потім завертатимемо. На середину тіста викладаємо начинку, але краї залишаємо. На філе викладаємо цибулю, а на цибулю – томати. Зверху насипати сир, що залишився.

Галета. Фото: скрін
Галета. Фото: скрін

Краї заліплюємо у бік начинки, як обгортаючи її, і ставимо галету в духовку. Вона повинна випікатися при 220 градусах приблизно 20 хвилин.

Нагадаємо про ароматний яблучний пиріг, для якого не потрібно замішувати тісто: рецепт за 1 годину.

Раніше ми повідомляли про салат "Мімоза" з куркою: рецепт з новим поглядом на новорічну страву, кращу за класичну.