Зефір – улюблений десерт багатьох українців. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів, щоб бути впевненим у якості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливо часто цей рецепт цікавить тих, хто вже довго живе за кордоном. Наразі мільйони українців перебувають у всіх куточках Землі через повномасштабну війну. Але ні в США, ні в Європі, ні десь ще зефір практично не продають у магазинах.
Щоб зробити зефір в домашніх умовах , знадобляться - для білкової маси і сиропу - білки (одне велике яйце або 2 маленьких), цукор (50 грамів білкова маса; 270 грамів сироп), агар-агар 900 (8 грамів), фруктове пюре монна кислота та сіль (по щіпці), а також кулінарний мішок для формування десерту.
Важливо мати потужний міксер та вміти правильно збивати білки. І для фінального оформлення 150 г цукрової пудри.
Агар не замінити на желатин, інакше консистенція зефіру буде не та. Зате яблучне пюре можна замінити будь-яким іншим ягідним чи фруктовим.
Беремо каструлю з товстим дном, з'єднуємо воду з цукром, агаром і пюре. Ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо, після закипання сироп вариться протягом п'яти хвилин до загусання. Другий паралельний процес – нам потрібно збити білки.
Додаємо до них сіль, лимонну кислоту та збиваємо на середній швидкості міксера. Білкова маса має бути схожа на піну, невдовзі додаємо поступово цукор. І десь за 5-7 хвилин меренгу буде готова. Потім у гарячий сироп тонким струмком вливається збита маса, все збивається на високій швидкості до однорідної консистенції (близько 2 хвилин).
Готу масу ми пропускаємо через кондитерський мішок на форму. Таким чином, ми готуємо половинки десерту. Залишаємо їх на 3-4 години або навіть краще на ніч. Після цього зефір обвалюється у цукровій пудрі, щоб не лип у руки і подається до столу.
Нагадаємо про рецепт смачного схуднення: курячий рулет, який зігріє без зайвих калорій.
Раніше ми повідомляли про карпатські голубці по-домашньому: із квашеною капустою та грибами, рецепт, який зігріває.