Любите шоколад? А як щодо шоколадної пахлави? Цей десерт – ідеальне поєднання улюбленої пахлави із насиченим шоколадним смаком.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ цьому рецепті використовується не лише шоколад у начинці, але й шоколадне масло для хрусткого тіста, а також медовий сироп з какао для соковитості. Такий десерт радуватиме вас не один день: при кімнатній температурі пахлава може зберігатися до двох тижнів, а в холодильнику цілий місяць.
Інгредієнти
Для сиропу:
- ¾ чашки цукрового піску
- ¾ чашки води
- ¼ склянки меду
- ¼ чашки какао-порошку
Для начинки:
- 1 чашка мигдалю
- 1 чашка фундука
- ½ чашки темного шоколаду (шоколадні краплі)
- ⅓ чашки цукрового піску
- 1 чайна ложка кориці
Для олії:
- 1 ¼ чашки розтопленого вершкового масла
- ¼ чашки какао-порошку
Для складання:
- 450 г тіста філо (розморожене)
Спосіб приготування:
- Для сиропу змішайте цукор, воду та мед у каструлі, доведіть до кипіння та варіть 5 хвилин. Додайте какао, ретельно перемішайте та остудіть.
- Для начинки подрібніть мигдаль, фундук, шоколад, цукор і корицю в комбайні до грубої крихти.
- Для олії змішайте розтоплене вершкове масло з какао.
- У форму для випічки (розміром 33x23 см) викладіть 10 листів філо, кожен шар змащуючи шоколадним маслом. Повторіть з листям, що залишилося, і горіховою сумішшю.
- Наріжте пахлаву на ромби і випікайте 50-60 хвилин|мінути| при 175°C.
- Полийте гарячу пахлаву охолодженим сиропом і дайте охолонути. Найкраще дати їй просочитися хоча б 4 години чи ніч.
Смачного!
Нагадаємо, запечені овочі стануть вашою улюбленою стравою: простий маринад від українського нутриціолога
Раніше ми писали, робота мрії ? В Австралії шукають людину, яка за $100 тисяч на рік їздитиме і похмелюватиметься по всьому світу
Спробуйте приготувати пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.