Лаваш — це такий собі незвичайний для українців "хліб", який ми постійно використовуємо, якщо готуємо шашлик, шаурму чи таке інше.

Однак постійно за ним доводиться йти до магазину. Хоча не цього разу! Ми приготуємо його самі. І зробимо його таким, щоб він не засихав першого ж дня і залишався м'яким протягом 2-3 і навіть чотирьох днів.

Рулет з лаваша, скріншот: YouTube
Рулет з лаваша, скріншот: YouTube

Нам знадобиться 350 грамів борошна, 200 мілілітрів окропу, чайна ложка солі (без гірки) та дві столові ложки олії.

Перше, що потрібно – це замісити тісто з борошна, окропу, солі та олії. Його можна замісити як вручну, і за допомогою кухонного комбайна. Головне, щоб тісто стало теплим. Потім його потрібно на 30 хвилин-1-2 години загорнути в пакет, щоб відпочити тісто.

Популярні новини зараз
ТЦК візьмуться за 17-річних: кому треба приготуватися Соціальну допомогу призначатимуть за новими правилами: що буде з субсидіями, аліментами та іншими виплатами Головне за 22 березня: скасування мобілізації, нові тарифи на воду, обман від lifecell та позбавлення відстрочки Українцям обіцяють три місяці фінансової дотації: хто отримає грошову допомогу від Естонії
Показати ще

Коли тісто готове, його ділимо на 8 частин і розкочуємо кожну в окремий лаваш. Випікаємо лаваші на розігрітій сухій сковороді, перевертаючи, щоб вони пропеклися з обох боків.

Ось тут починається найважливіше! Готовий лаваш потрібно відразу покласти на тарілку та ретельно змастити теплою водою з обох боків. Приблизно по 2 чайні ложки води на лаваш. Далі кладемо змащену водою лаваш назад на тарілку і щільно загортаємо в пакет. Саме зберігання лавашів відбувається в пакеті, інакше вони швидко висохнуть.

Піца в лаваші, скріншот: YouTube
Піца в лаваші, скріншот: YouTube

Замість пакета можна використовувати харчову плівку, але між нею та лавашем має бути 2-3 см повітря. Тому все ж таки краще зберігати лаваші в пакетах.

Нагадаємо, як приготувати хрумку смажену картоплю без олії: секрет методу "3 ложки води".

Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.