Лаваш — це такий собі незвичайний для українців "хліб", який ми постійно використовуємо, якщо готуємо шашлик, шаурму чи таке інше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак постійно за ним доводиться йти до магазину. Хоча не цього разу! Ми приготуємо його самі. І зробимо його таким, щоб він не засихав першого ж дня і залишався м'яким протягом 2-3 і навіть чотирьох днів.
Нам знадобиться 350 грамів борошна, 200 мілілітрів окропу, чайна ложка солі (без гірки) та дві столові ложки олії.
Перше, що потрібно – це замісити тісто з борошна, окропу, солі та олії. Його можна замісити як вручну, і за допомогою кухонного комбайна. Головне, щоб тісто стало теплим. Потім його потрібно на 30 хвилин-1-2 години загорнути в пакет, щоб відпочити тісто.
Коли тісто готове, його ділимо на 8 частин і розкочуємо кожну в окремий лаваш. Випікаємо лаваші на розігрітій сухій сковороді, перевертаючи, щоб вони пропеклися з обох боків.
Ось тут починається найважливіше! Готовий лаваш потрібно відразу покласти на тарілку та ретельно змастити теплою водою з обох боків. Приблизно по 2 чайні ложки води на лаваш. Далі кладемо змащену водою лаваш назад на тарілку і щільно загортаємо в пакет. Саме зберігання лавашів відбувається в пакеті, інакше вони швидко висохнуть.
Замість пакета можна використовувати харчову плівку, але між нею та лавашем має бути 2-3 см повітря. Тому все ж таки краще зберігати лаваші в пакетах.
Нагадаємо, як приготувати хрумку смажену картоплю без олії: секрет методу "3 ложки води".
Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.