Світле свято Великодня - привід впустити віру і духовну чистоту, але не тільки. Слухати своє серце і Вищі сили, збиратися з близькими, вибратися всією сім'єю кудись на природу, і звичайно - наслідувати добру традицію фарбувати яйця і пекти ароматні паски.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОдна справа купити паску в магазині, і зовсім інша – спекти її самостійно. Якщо ви витратите трохи часу, то повітряна традиційна страва порадує вас та ваших близьких винятковим смаком.
Паска немислима без глазурі. Поділимося з вами топовими рецептами глазурі, які стануть вашим святковим кулінарним секретом.
Білкова глазур
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра - 225 г
Спосіб приготування:
- Білок збити в міцну піну (до піків). Всипати половину цукрової пудри та збити до повної гладкості. Всипати пудру, що залишилася, і перемішати.
- Дати глазурі постояти 10 хвилин і одразу використати.
Ванільна глазур
Інгредієнти:
- Цукрова пудра - 1 склянка
- Тепла вода - 3 ст. ложки
- Ванільний екстракт - 1 ч. ложки
Спосіб приготування:
- Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду та ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40°С.
- Якщо глазур вийде занадто густою, додати води, а якщо рідкої – ще трохи цукрової пудри.
Шоколадна глазур для паски з какао
Інгредієнти:
- Какао порошок - 2 ст. ложки
- Цукор - 3 ст. ложки
- Молоко — 2-3 ст. ложки
- Вершкове масло - 50 г
Спосіб приготування:
- Змішати віночком у сотейнику какао, цукор та молоко. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити, поки|доки| цукор не розчиниться.
- Наприкінці додати вершкове масло і перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.
Нагадаємо про весняний десерт за 7 хвилин: кексики з бананом і хурмою, від яких не одужують, рецепт.
Раніше ми повідомляли про ледачі пельмені: швидкий і простий рецепт для всієї родини, до магазину більше не підете.