Сирники – один із найулюбленіших сніданків не лише дітлахів, а й дорослих. Однак із тих же інгредієнтів можна приготувати щось нове та цікаве.

Одним із варіантів такої страви можуть стати гамбівці з вишневим соусом. Таким рецептом поділилася фуд блогерка в одній із соціальних мереж.

Гамбовці. фото: скрін відео
Гамбовці. фото: скрін відео

Інгредієнти:

  • Сир – 300 грамів
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 50-60 грамів
  • Сіль - щіпка
  • Борошно – 30 грамів
  • Манна крупа – 30 грамів
  • Панірувальні сухарі – 100 грамів
  • Цукор – 50 грамів

Для соусу:

  • Вишні – 200 грамів
  • Цукор сік – 20 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 грамів
  • Вода - 45 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. ліжка

Як приготувати:

У глибокій ємності змішуємо сир, жовток, цукор, сіль, борошно та манну крупу.

Гамбовці. фото: скрін відео
Гамбовці. фото: скрін відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам виплатять додаткові гроші від держави: які умови та сума ТЦК засипає штрафами: юрист розвіяв міфи про порушення військового обліку Гороскоп на сьогодні, 12 квітня: кого у суботу чекає несподіване випробування Пенсіонерам виплатять додаткові 630 гривень: хто отримає доплату
Показати ще

Залишаємо тісто на 15 хвилин. Формуємо кульки, у центр кладемо начинку і знову скочуємо у форму кулі.

У підсолену киплячу воду кидаємо сформовані кульки і варимо 3-4 хвилини після того, як вони спливуть.

Гамбовці. фото: скрін відео
Гамбовці. фото: скрін відео

Тим часом обсмажуємо панірувальні сухарі, охолоджуємо та поєднуємо з цукром. Готові сирні кульки обвалюємо у сухарях.

Щоб приготувати соус, потрібно з'єднати свіжі чи розморожені вишні, цукор, лимонний сік та крохмаль із водою. Варимо до загусання, постійно помішуючи.

Гамбовці. фото: скрін відео
Гамбовці. фото: скрін відео

До страви соус готувати необов'язково, як доповнення можна використовувати сметану.

Нагадаємо про шашлик із фаршированих баклажанів: рецепт для весняного пікніка.

Раніше ми повідомляли, що просто змішайте ці 2 спеції та отримайте оливкові крашанки: рецепт благородного кольору для Великодня-2025.