Хачапурі - улюблена страва цінителів смачної та простої кухні. Однак приготування будинку може призвести до складнощів, внаслідок чого страва не вдасться, а настрій та апетит зіпсується.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому сьогодні ми розповімо, як за невеликий проміжок часу приготувати сирну страву, яка нагадує хачапурі. Тобто її можна назвати "ледачий хачапур".
Інгредієнти:
- Сир (будь-який добре плавиться) - 150 - 200 грамів
- Яйце - 1 шт
- Борошно - 120-130 грамів
- Молоко – 200 мл
- Сахар – 0,5 ч. ложки
- Розпушувач – 0,5 ч. ложки
- Сіль – щіпка
Як приготувати:
У глибокій мисці змішайте яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Розмішайте суміш ложкою до однорідної суміші.
Після цього натріть на великій або середній тертці сир і додайте в тісто. Сковороду змастіть невеликою кількістю олії, а коли нагріється вилийте невелику кількість тіста.
Важливо жарити хачапурі на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин з одного боку. При цьому сковороду краще накрити кришкою, поки|доки| тісто не схопиться.
Потім обережно переверніть млинець на інший бік і смажте з іншого боку протягом 2-3 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Ще гарячий "ледачий" хачапурі можна змастити вершковим маслом та додати яйце за бажанням. Приємного апетиту!
Нагадаємо про експрес-сніданок 2.0: як приготувати яєчню без сковорідки та олії, навіть брудного посуду не залишиться.
Раніше ми повідомляли, як лише один трюк зробить ваше пюре як із ресторану.