Хачапурі - улюблена страва цінителів смачної та простої кухні. Однак приготування будинку може призвести до складнощів, внаслідок чого страва не вдасться, а настрій та апетит зіпсується.

Тому сьогодні ми розповімо, як за невеликий проміжок часу приготувати сирну страву, яка нагадує хачапурі. Тобто її можна назвати "ледачий хачапур".

Скрін, відео YouTube хачапурі
Скрін, відео YouTube хачапурі

Інгредієнти:

  • Сир (будь-який добре плавиться) - 150 - 200 грамів
  • Яйце - 1 шт
  • Борошно - 120-130 грамів
  • Молоко – 200 мл
  • Сахар – 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки
  • Сіль – щіпка

Як приготувати:

У глибокій мисці змішайте яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Розмішайте суміш ложкою до однорідної суміші.

Після цього натріть на великій або середній тертці сир і додайте в тісто. Сковороду змастіть невеликою кількістю олії, а коли нагріється вилийте невелику кількість тіста.

Популярні новини зараз
На межі виживання кожен третій пенсіонер: які результати дала індексація Пенсіонери можуть оформити надбавку понад 1000 грн: не всі про це знають Українцям перерахували субсидії: як дізнатись новий розмір виплат Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Важливо жарити хачапурі на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин з одного боку. При цьому сковороду краще накрити кришкою, поки|доки| тісто не схопиться.

Потім обережно переверніть млинець на інший бік і смажте з іншого боку протягом 2-3 хвилин до появи рум'яної скоринки.

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Ще гарячий "ледачий" хачапурі можна змастити вершковим маслом та додати яйце за бажанням. Приємного апетиту!

Нагадаємо про експрес-сніданок 2.0: як приготувати яєчню без сковорідки та олії, навіть брудного посуду не залишиться.

Раніше ми повідомляли, як лише один трюк зробить ваше пюре як із ресторану.