Як тільки на вулиці повернеться тепло, в Україну знову повернеться сезон шашликів — настав час розпалювати вогонь і насолоджуватися неперевершеними ароматами, які наповнюють повітря.

Якщо ви готові порадувати себе соковитим, ароматним курячим шашликом, то ось один із рецептів, від якого одразу захочеться вирушити на пікнік. Пориньте в атмосферу літа та смаженого м'яса, яке буквально тане у роті.

Шашлик в йогуртовому маринаді кадр зі відео
Шашлик в йогуртовому маринаді кадр зі відео

Курячий шашлик у йогуртовому маринаді

Інгредієнти:

  • 200 г курячого стегна
  • 25 г кетчупу
  • 30 г натурального йогурту
  • 40 мл соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • Спеції до смаку (не забудьте додати трохи солі, перцю та ваші улюблені приправи)
  • 150 г овочів для гарніру (помідори, перець, цукіні — що завгодно)

Приготування:

  1. Підготуємо м'ясо: Курячі стегенця наріжте на середні шматочки, які ідеально будуть триматися на шпажках. Чим зручніше нарізка - тим смачніше і швидше готуватиметься шашлик!

  2. Маринад - секрет соковитості: У глибокій мисці змішайте кетчуп, натуральний йогурт та соєвий соус. Додайте спеції на ваш смак – можна сміливо експериментувати з тими, які роблять шашлик більш ароматним. Не забудьте додати нарізану цибулю, адже саме вона додасть м'ясу м'якість та ніжність. Все ретельно перемішайте з куркою, накрийте плівкою і залиште маринуватися хоча б на 2:00, щоб всі аромати проникли в м'ясо.

    Популярні новини зараз
    Буде дуже важко: українців попередили, сунуть важкі часи Ліміт на пенсію в Україні: громадянам нарешті відповіли, чому обмежують виплати Гороскоп на сьогодні, 7 травня: емоції тельців, сварки терезів та розчарування стрільців По 4500 грн на кожного члена сім'ї: українцям підказали, як отримати допомогу у 2025 році
    Показати ще
  3. Готуємо на вугіллі або в духовці: Тепер, коли курка замаринована, настав час готувати шашлик. Надягніть шматочки м'яса на шпажки, чергуючи зі шматочками овочів - і відправляйте їх на лист. Запікайте шашлик у розігрітій духовці при температурі 180°C близько 30 хвилин. Якщо хочете додати ще більше смаку, підрум'яньте курочку з кожного боку, щоб вона отримала апетитну золотисту скоринку.

  4. Подача: Подавайте готовий шашлик з вашими улюбленими овочами, свіжими або запеченими - ідеальне поєднання!

Шашлик в йогуртовому маринаді кадр зі відео
Шашлик в йогуртовому маринаді кадр зі відео

Цей шашлик у йогуртовому маринаді порадує вас неймовірною соковитістю, ніжністю та незабутнім смаком. З цим рецептом можна влаштувати пікнік, зібрати друзів та насолодитися літніми моментами з ароматом смаженого м'яса у повітрі.

Нагадаємо про травневі шашлики без наслідків: яке м'ясо вибрати, щоб не зашкодити здоров'ю.

Раніше ми повідомляли про рецепт із характером: як приготувати салат "Чоловіче щастя".