Весна цього року примхлива: то сонце, то вітер, то знову "шапку одягни". А душа тим часом вимагає шашлику — димного, ароматного, як у липневий пікнік.

Але ми не чекатимемо милості від погоди. Зробимо шашлик у духовці – з часниковою олією, спеціями та любов'ю. Повір, результат приємно здивує тебе, і тих, кого ти заманиш цим запахом на кухню.

Курячий шашлик у духовці, кадр з відео
Курячий шашлик у духовці, кадр з відео

Що потрібно (на 2-3 порції щастя):

Для барбекю:

  • Куряче філе - 800 г
  • Паприка — 1 ст. л.
  • Сухий часник - 1,5 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л. (або за смаком)
  • Гострий перець - за бажанням (якщо хочеш спеку не тільки від духовки)
  • Трохи рослинної олії - для соковитості
  • Дерев'яні шпажки (попередньо замочіть у воді, щоб не обвуглилися)

Для часникової олії (соусу, від якого хочеться жити):

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 15 травня: день сюрпризів, конфліктів і неочікуваних перемог Українцям назвали грошову межу: потрібно декларувати, або проблем не уникнути Посилення мобілізації: відстрочки більше не врятують - на кого вже полює ТЦК Пекельне літо: на Україну чекає нова хвиля аномальної спеки, прогноз погоди лякає
Показати ще
  • Вершкове масло - 1 ст. л. (розм'якшене)
  • Часник - 2 зубчики (подрібнити до стану «ароматний пил»)
  • Пармезан - 2 ст. л. (можна замінити на будь-який твердий сир)
  • Дрібка солі
  • Трохи дрібно нарізаної свіжої петрушки чи кропу

Як готувати: просто і з душею

  1. Підготуй м'ясо:
    Наріж курячу грудку на середні шматочки. Додай паприку, часник, сіль, гострий перець та краплю олії. Добре перемішай — м'ясо має бути покрите спеціями, як ковдрою втомлена людина взимку. Залиш хвилин на 15–20 промаринуватися (а можна і довше — якщо не поспішаєш, буде ще смачніше).

    Курячий шашлик у духовці, кадр з відео
    Курячий шашлик у духовці, кадр з відео

  2. Збери шашлички:
    Наниж шматочки на шпажки. Виклади їх на грати або жароміцну форму, бажано з гратами знизу, щоб м'ясо не купалося у власному соку.

  3. Відправте в духовку:
    Розігрійте духовку до 200 °C і запікайте 25–30 хвилин до рум'яної скоринки, періодично перевертаючи, щоб рівномірно засмажилося. Можна включити гриль наприкінці – буде майже як на багатті!

  4. Зроби часникове масло:
    Поки м'ясо запікається, змішай розм'якшене вершкове масло, подрібнений часник, тертий сир, сіль та зелень. Це не просто соус – це фінальний акорд.

  5. Фінальний штрих:
    Готові шашлики рясно змасти часниковим маслом. Воно почне плавитися, вбиратися в м'ясо, і ти зрозумієш: життя вдалося.

Чим доповнити:

  • Картопля по-селянськи або просто свіжий лаваш
  • Маринована цибуля (оцет, цукор, сіль і трохи води — 15 хвилин, і готово)
  • Домашній соус: йогурт + зелень + лимонний сік
  • Келих сухого вина чи келих... чого захочеться

Курячий шашлик у духовці, кадр з відео
Курячий шашлик у духовці, кадр з відео

Не вийшло на природу? Проте кухня пахне як пікнік.

Так, за вікном холодно. Але усередині тепло. І пахне так, ніби десь поруч гітарка грає, хтось сперечається про "вугілля чи дрова", і хтось уже взяв на себе роль головного шашличника. Просто сьогодні їм ти будеш. І, повір, усі захочуть потрапити до тебе на "домашній пікнік".

Ну що, ставимо шпажки в духовку і вмикаємо весну, незважаючи ні на що?

Нагадаємо про рулетики з лаваша з картоплею та ковбасою: рецепт швидкого перекушування за 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли, які маринади для шашлику можуть зіпсувати не лише відпочинок, а й здоров'я.