Весна цього року примхлива: то сонце, то вітер, то знову "шапку одягни". А душа тим часом вимагає шашлику — димного, ароматного, як у липневий пікнік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле ми не чекатимемо милості від погоди. Зробимо шашлик у духовці – з часниковою олією, спеціями та любов'ю. Повір, результат приємно здивує тебе, і тих, кого ти заманиш цим запахом на кухню.
Що потрібно (на 2-3 порції щастя):
Для барбекю:
- Куряче філе - 800 г
- Паприка — 1 ст. л.
- Сухий часник - 1,5 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л. (або за смаком)
- Гострий перець - за бажанням (якщо хочеш спеку не тільки від духовки)
- Трохи рослинної олії - для соковитості
- Дерев'яні шпажки (попередньо замочіть у воді, щоб не обвуглилися)
Для часникової олії (соусу, від якого хочеться жити):
- Вершкове масло - 1 ст. л. (розм'якшене)
- Часник - 2 зубчики (подрібнити до стану «ароматний пил»)
- Пармезан - 2 ст. л. (можна замінити на будь-який твердий сир)
- Дрібка солі
- Трохи дрібно нарізаної свіжої петрушки чи кропу
Як готувати: просто і з душею
-
Підготуй м'ясо:
Наріж курячу грудку на середні шматочки. Додай паприку, часник, сіль, гострий перець та краплю олії. Добре перемішай — м'ясо має бути покрите спеціями, як ковдрою втомлена людина взимку. Залиш хвилин на 15–20 промаринуватися (а можна і довше — якщо не поспішаєш, буде ще смачніше).Курячий шашлик у духовці, кадр з відео -
Збери шашлички:
Наниж шматочки на шпажки. Виклади їх на грати або жароміцну форму, бажано з гратами знизу, щоб м'ясо не купалося у власному соку. -
Відправте в духовку:
Розігрійте духовку до 200 °C і запікайте 25–30 хвилин до рум'яної скоринки, періодично перевертаючи, щоб рівномірно засмажилося. Можна включити гриль наприкінці – буде майже як на багатті! -
Зроби часникове масло:
Поки м'ясо запікається, змішай розм'якшене вершкове масло, подрібнений часник, тертий сир, сіль та зелень. Це не просто соус – це фінальний акорд. -
Фінальний штрих:
Готові шашлики рясно змасти часниковим маслом. Воно почне плавитися, вбиратися в м'ясо, і ти зрозумієш: життя вдалося.
Чим доповнити:
- Картопля по-селянськи або просто свіжий лаваш
- Маринована цибуля (оцет, цукор, сіль і трохи води — 15 хвилин, і готово)
- Домашній соус: йогурт + зелень + лимонний сік
- Келих сухого вина чи келих... чого захочеться
Не вийшло на природу? Проте кухня пахне як пікнік.
Так, за вікном холодно. Але усередині тепло. І пахне так, ніби десь поруч гітарка грає, хтось сперечається про "вугілля чи дрова", і хтось уже взяв на себе роль головного шашличника. Просто сьогодні їм ти будеш. І, повір, усі захочуть потрапити до тебе на "домашній пікнік".
Ну що, ставимо шпажки в духовку і вмикаємо весну, незважаючи ні на що?
Нагадаємо про рулетики з лаваша з картоплею та ковбасою: рецепт швидкого перекушування за 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли, які маринади для шашлику можуть зіпсувати не лише відпочинок, а й здоров'я.