Котлети – справжня паличка-виручалочка. Подай їх із пюре — і ось уже класичний обід. Заверни в лаваш - і отримуй модний стрітфуд.

А якщо додати салат – легко замінять вечерю. Але невдача: фаршу в холодильнику небагато, а нагодувати треба всіх. Паніка? Ні. Ми знаємо, як готувати смачно та економно, і не перетворювати м'ясо на картоплю.

Курячі котлети, кадр з відео
Курячі котлети, кадр з відео

Фаршу мало - котлет вдвічі більше!

Розширюємо горизонти без шкоди смаку. Ні, не забиватимемо фарш вареною картоплею або рисом (так-так, вони працюють, але смак стає… ну, «столівський»). В арсеналі досвідченої господині є тонші прийоми. Головний секрет - правильні наповнювачі, які не крадуть м'ясний смак, а підкреслюють його.

Бюджетний рецепт, який врятує будь-який тиждень

На 400-450 г м'ясного фаршу знадобляться:

Популярні новини зараз
Тепла не буде: Україну накриють дощі, пронизливий холод, а подекуди – сніг Верховна Рада пропонує звільнити українців від оплати комунальних та житлових послуг ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру Тиха отрута в склянці води: Дмитро Заруба з Держекоінспекції пояснив, чому колодязна вода може бути смертельно небезпечною
Показати ще
  • 1 цибулина
  • 150 г панірувальних сухарів
  • 5 яєць (не дивуйтеся, це фішка)
  • по 0,5 год. л. солі та чорного перцю
  • 1 год. л. паприки з гіркою
  • пучок зелені
  • олія для смаження

Секрет простий: яйця роблять фарш повітрянішим і ніжнішим, сухарі вбирають вологу і «роздмухуються», перетворюючи скромний шматочок фаршу на повноцінну порцію. Дайте масі постояти хоча б годину - і інгредієнти самі одружаться. Потім ліпимо, обсмажуємо до скоринки та доводимо до готовності під кришкою. Вуаль! Котлети виходять пишні, соковиті та насичені – начебто м'ясо ніхто не економив.

Панірувальні сухарі, зображення зі вільних джерел
Панірувальні сухарі, зображення зі вільних джерел

Бонус-трюки: кабачок и манка

Якщо сезон дозволяє - натираємо у фарш молодий кабачок (попередньо віджимаємо сік). Він додасть свіжості та ніжності, особливо якщо готуєте влітку. А якщо хочеться чогось нейтрального, у справу йде манка. Буквально 2-3 столові ложки перетворять навіть найщільніший фарш на м'яке, пластичне тісто для котлет, які не розвалюються і не «резинять».

Замість висновку: смачно ≠ дорого

Економія на кухні - це не про "дешевше", а про "розумніше". Один вдалий інгредієнт може не просто збільшити кількість їжі, але й перетворити банальні котлети на блюдо, яке гості проситимуть ще парочку на доріжку. Готуйте з фантазією, додайте трохи хитрощів — і жодна криза не страшна, коли вдома смачно пахне смаженими котлетками.

Нагадаємо про рулетики з лаваша з картоплею та ковбасою: рецепт швидкого перекушування за 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли, які маринади для шашлику можуть зіпсувати не лише відпочинок, а й здоров'я.