Якщо хочеться солодкого, але немає часу на складні багатошарові десерти, ці кульки-тірамісу стануть вашим порятунком.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМініатюрні, насичені смаком та з ноткою кави, вони подарують радість із першого укусу.
                
Що знадобиться:
- Печиво савоярді – 200 г
 - Сир маскарпоне – 250 г
 - Еспресо – 50 мл
 - Цукрова пудра – 60 г
 - Какао-порошок – 4 ст. л.
 
Для крему:
- Вершки 33-35% - 100 г
 - Маскарпоне – 100 г
 - Цукрова пудра – 50 г
 
Як готуємо:
- 
Почнемо з основи. Печиво подрібніть у дрібну крихту або навіть у пудру. Змішайте з цукровою пудрою, додайте маскарпоне і каву. Маса має бути пластичною, щоб легко формувати кульки. Зліпите маленькі "скарби" розміром із волоський горіх.
                Кульки тірамісу, кадр з відеоПопулярні новини заразЯк зберегти тепло у квартирі й гроші у гаманці: поради на опалювальний сезон Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться Карткові перекази за новими правилами: кого банк відправить у "чорний список" Контроль за переказами посилено: навіть дрібні суми можуть призвести до блокуванняПоказати ще - 
Обваляйте кожну кульку в какао – так вони стануть апетитно шоколадними зовні та м'якими всередині.
 - 
Тепер крем. Збийте вершки з маскарпоне та цукровою пудрою до легкої, повітряної маси. Головне – не перебити, щоби крем залишався ніжним.
 - 
Подавайте десерт, викладаючи зверху на кожну кульку по чайній ложці крему. Можна прикрасити ще трохи какао чи тертим шоколадом для додаткової краси.
 
Готово! Ці кульки-тірамісу - ідеальний варіант для домашнього чаювання, святкового столу або просто для того, щоб додати солодощі у звичайний день. Ласощі швидко зникнуть з тарілки, так що не дивуйтеся, якщо ніхто не втримається від другого шматочка.
                
Нагадаємо про кабачковий пиріг, який тане в роті: рецепт ідеальної вечері за годину.
Раніше ми повідомляли про міні-піцу з шинкою та грибами: і на вечерю, і на сніданок, і на перекус до школи, рецепт.
Також не зайвою буде грецька овочева запіканка: різноманітність квітів та смаків на вашій тарілці, рецепт.