Коли за вікном шарудить золоте листя, а повітря напоєне свіжістю жовтня, так і тягне до чогось теплого, солодкого і хрумкого.

Ці слойки з яблуками - саме те, що потрібно для затишного осіннього ранку або вечірнього чаювання.

Яблучні слойки, кадр з відео
Яблучні слойки, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Цукор — 60 г
  • Кориця — 4 г
  • Яблука - 3 шт. (краще солодко-кислі сорти, щоб смак був насиченим)
  • Бездріжжове листкове тісто — 2 листа
  • Яйце - 1 шт. (Для золотистої скоринки)

Приготування:

  1. Підготовка яблук: наріжте їх тонкими часточками і обережно видаліть серцевину. Уявіть, як аромат свіжих фруктів починає наповнювати кухню.

  2. Тісто: розкатайте листи листкового тіста і наріжте смужками приблизно 1 см завширшки. Ці смужки стануть обіймами для яблук.

    Популярні новини зараз
    ТЦК мобілізують безхатьків: військовий б'є на сполох Гороскоп на сьогодні 19 жовтня: фінанси тельців, спілкування левів та борги скорпіонів Готуйте грілки та теплий одяг: в Міненерго зробили заяву про початок опалювального сезону Перевірять кожного пенсіонера: можуть урізати надбавки до пенсій
    Показати ще
  3. Цукрово-корична магія: обваляйте яблука в суміші цукру і кориці - аромат надасть їм золотистого відтінку і легкої пряної насолоди.

    Яблучні слойки, кадр з відео
    Яблучні слойки, кадр з відео

  4. Скручування: оберніть кожну часточку смужкою тіста, як маленький осінній рулетик. Потім змастіть шарики яйцем і злегка присипте залишками цукру з корицею - для хрусткої скоринки та насиченого аромату.

  5. Випікання: розігрійте духовку до 180°С і відправте шарування на 20 хвилин. Поки вони печуться, ваша кухня перетвориться на маленьку осінню кондитерську.

Коли слойки будуть готові, хрумка золотиста скоринка і тепле яблучне серце всередині стануть справжньою насолодою. Подавайте їх із чашкою гарячого чаю, какао або кави, і осінній ранок стане ще затишніше.

Яблучні слойки, кадр з відео
Яблучні слойки, кадр з відео

Порада: можна додати трохи родзинок або рубаних горіхів у яблучну начинку - аромат стане ще теплішим і насиченішим, а смак - чарівно складним.

Нагадаємо про осінній рай на ложці: рецепт крем-брюле, який пахне теплом та дощем.

Також стало відомо про шоколадно-кавові мафіни: смачний десерт, який порадує навіть у найхмарніший осінній день, рецепт.