Цей десерт – машина часу. Та сама шоколадна ковбаска, яку не потрібно пекти: густа, хрумка, з горіхами та глибоко шоколадним смаком.

Шоколадна ковбаска, кадр з відео
Шоколадна ковбаска, кадр з відео

Інгредієнти:

- Цукрове печиво - 400 г
- Вершкове масло 82,5% (розтопити) - 200 г
- Згущене молоко - 1 банка
- Какао - 30 г
- Горіхи (фундук, фісташки або суміш) - за смаком

Як готувати:

  1. Печиво розділіть: половину подрібніть у крихітку в блендері, другу половину поламайте руками на невеликі шматочки, щоб десерт мав текстуру.

  2. В окремій мисці з'єднайте розтоплену олію, згущене молоко і какао - доведіть масу до повної однорідності.

    Популярні новини зараз
    Допомога та пенсії під загрозою: Україна може залишитися без грошей до кінця зими Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн Банки почнуть блокувати пенсійні картки: стареньких попередили про нові обмеження Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
    Показати ще
  3. Перелийте шоколадну суміш у подрібнене печиво, добре перемішайте. Додайте горіхи і шматочки печива, ще раз ретельно втручайте, щоб все розподілилося рівномірно.

    Шоколадна ковбаска, кадр з відео
    Шоколадна ковбаска, кадр з відео

  4. «Тісто», що вийшло, розділіть на три частини і сформуйте ковбаски, використовуючи харчову плівку. Щільно загорніть, намагаючись витіснити повітря.

    Шоколадна ковбаска, кадр з відео
    Шоколадна ковбаска, кадр з відео

  5. Заберіть у холодильник мінімум на кілька годин – маса повинна повністю застигнути та стати щільною.

Дістаньте, наріжте кружальцями - і все можна подавати. І так: смачно так, що настав час забути слово "дієта".

Шоколадна ковбаска, кадр з відео
Шоколадна ковбаска, кадр з відео

Нагадаємо про рецепт зігріваючого крем-супу з беконом: смак осені в кожній ложці.

Раніше ми повідомляли, що волоський горіх творить дива: як приготувати суперкорисну настоянку без алкоголю, рецепт.

Також не зайвими будуть мафіни з сиром, беконом та помідорами: відмінна ідея для перекушування, рецепт.