Цей оксамитовий грибний суп-пюре ароматний і насичений смаком, він настільки густий, що в ньому буквально можна поставити ложку. Додайте трохи вершкових крутонів, і ви отримаєте страву, яка подарує вам тепло та затишок у осінній вечір.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для супу:
- 2 цибулини (приблизно 250 г);
- 300 г картоплі;
- 500 г грибів;
- 1 морква (приблизно 120 г);
- 1 петрушка (приблизно 120 г);
- 2 столові ложки (приблизно 25 г) вершкового масла;
- 500 мл бульйону;
- 250 мл води;
- сіль і перець за смаком;
- петрушка;
для крутонів:
- 1 багет (приблизно 40 см / 160 г);
- 70 г вершкового масла;
- 3 невеликих зубчики часнику;
- ½ чайної ложки прованських трав;
- ½ чайної ложки сушеного орегано.
Приготування
Дрібно наріжте дві великі цибулини, одну велику моркву та один великий корінь петрушки наріжте тонкими півскибочками товщиною приблизно 2 мм, 300 г картоплі наріжте кубиками товщиною приблизно 0,5 см, а півкілограма грибів наріжте скибочками товщиною приблизно 3 мм. Відкладіть кілька скибочок для смаження та прикраси супу пізніше. Нарешті, дрібно наріжте невеликий пучок петрушки. Відкладіть повну чайну ложку петрушки в окрему миску.
Розтопіть дві столові ложки вершкового масла в каструлі. Додайте нарізану кубиками цибулю до гарячого жиру та пасеруйте кілька хвилин на середньо-слабкому вогні, постійно помішуючи, поки цибуля не стане помітно м’якою та прозорою.
Додайте нарізані гриби до смаженої цибулі. Готуйте ще кілька хвилин, часто помішуючи, поки вони значно не зменшаться в розмірі та не виділять більшу частину своєї вологи.
Після цього часу додайте решту овочів та петрушку. Залийте вміст каструлі 500 мл овочевого бульйону та 250 мл води. Перемішайте та тушкуйте під кришкою приблизно 30 хвилин, поки картопля не стане м’якою та її можна буде розім’яти виделкою.
Поки суп вариться на повільному вогні, приготуйте крутони. У невелику миску додайте 70 г розм’якшеного вершкового масла, 3 пресовані зубчики часнику, відкладену чайну ложку петрушки, ½ чайної ложки сушеного орегано та ½ чайної ложки прованських трав. Нарешті, приправте масло двома маленькими дрібками солі та однією великою дрібкою меленого чорного перцю. Перемішайте вміст миски виделкою, доки спеції рівномірно не розподіляться по всьому маслу.
Наріжте багет на скибочки приблизно 0,5 сантиметра та викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть кожен скибочку такою ж кількістю приправленого вершкового масла, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Випікайте підсмажений хліб у розігрітій духовці при температурі 180 °C приблизно 8 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Виделкою перевірте м’якість овочів. Якщо вони вже м'які, вимкніть вогонь і збийте вміст до однорідної маси за допомогою ручного блендера з металевою насадкою або блендера зі скляним глечиком. Приправте суп дрібкою солі та меленим чорним перцем.
Подавайте суп з часниковими крутонами, прикрасивши скибочками грибів, обсмаженими на олії, та дрібкою подрібненої петрушки.
Раніше портал Знай писав про теплий жовтень у чашці: робимо апельсиновий раф з ароматом кориці та дощу, рецепт.
Крім того, ми повідомляли рецепт зігріваючого крем-супу з беконом: смак осені в кожній ложці.
Також портал інформував, як зробити соковиту буженину в духовці: ідеальний рецепт для сендвічів.