Коли в домі вимикають електрику, приготування їжі перетворюється на справжню проблему. Але навіть у таких умовах можна почати день смачно і корисно. Про це пише український кулінар Євген Клопотенко у своєму Телеграм-каналі.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

а його словами, у такій ситуації відмінний варіант – лінива вівсянка, яка не потребує ні плити, ні духовки, ні мікрохвильовки, а готується буквально за кілька хвилин.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 150 мл молока будь-якого виду – коров’ячого або рослинного;
  • 100 мл густого білого йогурту;
  • 2-3 ч. ложки меду;
  • щіпка солі;
  • ⅓ ч. ложки ванільного екстракту;
  • ягоди, фрукти або горіхи за смаком.

Спосіб приготування:

У мисці ретельно змішайте молоко, йогурт, мед, щіпку солі та ванільний екстракт до однорідної маси. На дно двох банок або контейнерів насипте по 50 г вівсянки. Залийте пластівці підготовленою сумішшю, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник.

Популярні новини зараз
Зимові канікули подовжили: хто зі школярів відпочиватиме більше за інших Як скандинави утеплюють будинки: практичні поради для українців, щоб підготуватися до холодної зими ТЦК побачить усіх: як нові правила мобілізації допоможуть військкоматам знайти чоловіків будь-де Права ТЦК хочуть змінити: чоловіків чекають серйозні зміни
Показати ще

Через 4–6 годин або зранку сніданок буде готовий. Перед подачею додайте свіжі ягоди, шматочки фруктів або ложку горіхового масла – і звичайна домашня вівсянка перетворюється на сніданок рівня "кафе здорового харчування".

Порада: якщо електрика вимкнена, зберігати вівсянку в холодильнику необов’язково – достатньо поставити банку в прохолодне місце, наприклад, на балкон або підвіконня. Такий сніданок ідеальний не тільки при відсутності світла, а й для ледачих ранків, коли хочеться швидко і смачно поснідати.