Молочний тарт - традиційний десерт Південної Африки, де його називають "Мелктерт", що буквально означає "молочний пиріг". Він вирізняється своїм ніжним, кремовим наповненням та хрусткою тістовою основою.

Кориця та мускатний горіх в основі надають додаткового смаку.

Молочний тарт: фото скрін Ютуб
Молочний тарт: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для основи:
  • 400 г печива (з маслом, бісквітів або вівсяного);
  • 110 г вершкового масла;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1 чайна ложка мускатного горіха;
для начинки:
  • 750 мл молока;;
  • 15 г вершкового масла
  • 1 банка згущеного молока (400 мл);
  • 4 столові ложки (50 г) пшеничного борошна;
  • 4 столові ложки (50 г) кукурудзяного крохмалю;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту;
  • 3 великих яйця;
  • 2 чайні ложки кориці.

Приготування

Почніть з підготовки основи. Подрібніть печиво в кухонному комбайні або розімніть його в пакеті за допомогою качалки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 2 листопада: гроші близнюків, відпочинок левів та здоров'я водоліїв Головне за 1 листопада: відстрочки від мобілізації анулюють, труднощі зі світлом у Києві та блокування карт банками Нова система оцінювання в школі: які зміни чекають на школярів "Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань
Показати ще

Додайте корицю та мускатний горіх. Ретельно перемішайте та додайте розтоплене масло. Змішуйте, доки суміш не стане схожою на мокрий пісок.

Молочний тарт: фото скрін Ютуб
Молочний тарт: фото скрін Ютуб

Перекладіть печиво у форму для тарта або рознімну форму. Рівномірно утрамбуйте суміш, притискаючи її склянкою, щоб сформувати бортики.

Поставте збиту основу в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Після цього часу застеліть основу пергаментним папером і присипте квасолею або сухим рисом. Випікайте 10 хвилин у духовці, розігрітій до 160 °C (з вентилятором) або 180 °C ( у режимі нагріву зверху-знизу).

Далі приготуйте начинку. Додайте 500 мл молока, згущене молоко та вершкове масло в каструлю та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Залиште охолоджуватися на 20 хвилин.

Додайте в миску борошно, кукурудзяний крохмаль, решту 250 мл молока та ванільний екстракт. Змішайте до однорідної маси, переконавшись, що немає грудочок. Потім додавайте яйця по одному, ретельно перемішуючи.

Додайте яєчну суміш до охолодженого молока. Перемішайте. Варіть на слабкому вогні до загустіння.

Молочний тарт: фото скрін Ютуб
Молочний тарт: фото скрін Ютуб

Вилийте начинку в основу для тарта та щедро посипте корицею. Дайте тарту охолонути до кімнатної температури.

Залиште в холодильнику щонайменше на 6 годин або на ніч.

Такий десерт можна подати з чаєм, кавою або молоком. Він гарно доповнить обід чи вечерю. Молочний тарт можна приготувати навіть для святкового столу - гості точно будуть здивовані незвичним смаком та консистенцією.

Молочний тарт: фото скрін Ютуб
Молочний тарт: фото скрін Ютуб

Раніше портал Знай писав про манник, який замінить торт: рецепт з малиною для тих, хто любить швидко та смачно.

Крім того, ми повідомляли про осінній яблучний пиріг на кефірі: простіше шарлотки, а смак – як у бабусі, рецепт.

Також портал інформував, як зварити ідеальний гарячий шоколад вдома: рецепт, що було смачніше, ніж у кав'ярні.