Запечена курка з овочами - це справжнє свято для всіх почуттів, варто тільки поглянути на це буйство кольорів! Це здоровий та смачний варіант вечері.

Більше того, це проста страва, яка майже повністю готується в духовці. Знадобиться 15 хвилин для підготовки, 40 хвилин для очікування і, що не менш важливо, мінімальне прибирання.

Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб
Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 5 курячих стегон без шкіри та кісток (приблизно 600 г);
  • 500 г картоплі;
  • 3 великих перці;
  • 2 червоні цибулини;
  • 2 великі моркви;
  • 3 цибулі-шалот;
  • 1 кабачок;
  • 160 г помідорів чері;
  • 2 столові ложки олії;
  • 3 столові ложки каджунської приправи;

для каджунська приправи:

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 11 листопада: піднесення близнюків, успіх левів та борги скорпіонів Гроші на зимову комуналку: українцям приготували нові виплати – хто отримає Українцям зменшать пенсії: кому знизять виплати та на скільки Платіжки невпинно зростають: українцям повідомили про подорожчання комуналки
Показати ще
  • 2 чайні ложки солі;
  • 2 чайні ложки сушеного часнику;
  • 2 ½ чайних ложок солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка чорного перцю;
  • ½ чайної ложки білого перцю;
  • 1 чайна ложка гранульованої цибулі;
  • ½ чайної ложки кайенського перцю;
  • 1 чайна ложка сушеного орегано;
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
  • ½ чайної ложки пластівців чилі (за бажанням).

Приготування

Якщо ви не використовуєте готову каджунську приправу, змішайте всі спеції. Додайте олію та перемішуйте, доки не отримаєте однорідну густу пасту.

Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб
Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб

Помийте, очистіть і наріжте овочі на невеликі шматочки. Перекладіть їх на деко, застелене алюмінієвою фольгою, і рівномірно розподіліть по поверхні.

Покладіть курку поверх овочів. Полийте все приготовленою пастою та ретельно втирайте її в овочі та м’ясо.

Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб
Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб

Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці, з функцією "верх-низ", на середній полиці протягом 30-40 хвилин.

Після випікання відкладіть на 5 хвилин, щоб трохи охолонути.

Можна подавати на стіл! Отак швидко можна приготувани повноцінну вечерю, в якій гармонійно поєднуються м'ясо та овочі.

Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб
Запечена курка по-каджунськи: фото скрін Ютуб

Раніше портал Знай писав про рецепт Нового року: легендарні бутерброди зі шпротами, які мало хто куштував.

Крім того, ми повідомляли рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками з тіста філо.

Також портал інформував про рецепт багатошарового салату з тунцом, який врятує, коли гості вже на порозі.