Грецька кухня - одна з улюблених для багатьох гурманів. Її люблять за її смак, оригінальність та відданість традиціям.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСитна та смачна мусака - прекрасний варіант для вечері або сімейного обіду. В ній гармонійно поєднуються м'ясо, овочі та ніжний соус.
- 500 г попередньо відвареної картоплі;
- 2 баклажани;
- кабачки;
- 500 г баранячого фаршу;
- 1 банка помідорів (400 г);
- 2 цибулини;
- 200 мл сухого червоного вина;
- 30 мл оливкової олії (2 столові ложки);
- 3 зубчики часнику;
- 2 столові ложки томатної пасти;;
- 1 столова ложка коричневого цукру
- 2 лаврових листки;
- 1,5 чайні ложки орегано;
- 1 чайна ложка гострої паприки;
- 1 чайна ложка кориці;
- сіль і перець за смаком;
для соусу бешамель
- 500 мл молока;
- 30 г вершкового масла;
- 30 г борошна;
- 2 яйця;
- 50 г сиру ;
- мускатний горіх.
Спосіб приготування
Відваріть картоплю (10-15 хвилин залежно від розміру картоплі).
Підготуйте баклажани. Наріжте їх скибочками товщиною 1,2 см та викладіть на паперовий рушник. Посоліть баклажани та дайте їм відпочити 10 хвилин. Злийте зайвий сік, повторіть з іншого боку.
Наріжте цибулю дрібними кубиками.
Наріжте кабачки та попередньо відварену картоплю скибочками по півсантиметра.
Розігрійте половину підготовленої оливкової олії та обсмажте баклажани партіями до золотисто-коричневого кольору.
Обсмажте баранину в іншій половині оливкової олії, потім вийміть її зі сковороди.
Обсмажте цибулю на жирі, що залишився від баранини. Додайте часник і готуйте ще 2 хвилини. Потім додайте корицю, орегано, паприку, лавровий лист, коричневий цукор і томатну пасту. Додайте червоне вино і готуйте, поки трохи не загусне.
Додайте смажену баранину до соусу та перемішайте. Потім додайте помідори та приблизно 300 мл води. Тушкуйте на слабкому вогні півгодини. Приправте сіллю та перцем за смаком.
Приготуйте соус бешамель. Розтопіть масло в каструлі на слабкому вогні. Додайте борошно та пасеруйте 2-3 хвилини. Додайте трохи молока та енергійно помішуйте. Додавайте молоко партіями та варіть до загустіння, постійно помішуючи. Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом.
Зніміть соус з вогню. Додайте сир і перемішайте його з соусом. Залиште охолоджуватися на п'ятнадцять хвилин. Через п'ятнадцять хвилин додайте яйця по одному, постійно помішуючи.
Зберіть мусаку. Налийте трохи соусу бешамель у форму для запікання та викладіть зверху овочі. Влийте половину соусу та рівномірно розподіліть його по страві. Влийте ополоник соусу бешамель, додайте шар овочів і залийте рештою соусу. Викладіть останній шар овочів та решту соусу бешамель.
Випікайте в розігрітій до 180°C духовці з конвекцією протягом години.
Ця страва перетворить звичайну вечерю у справжню подію. Всі точно попросять добавки!
Раніше портал Знай писав про рецепт найкращого цієї зими глінтвейну на білому вині: зігрійтеся холодного вечора.
Крім того, ми повідомляли про фруктовий кекс з вишнею та ананасом: те, що треба для довгих осінніх та зимових вечорів, рецепт.
Також портал інформував про рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками з тіста філо.