Цей простий кекс ідеально підходить для пізньої осені та зими, коли доступ до свіжих фруктів обмежений. Вишні та родзинки м’які, а ананас додає тонкого екзотичного відтінку.

Кекс слід зберігати в холодильнику, інакше він може зіпсуватися, хоча шанси на це невеликі, оскільки він зникає занадто швидко!

Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб
Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 175 г зацукрованих вишень;
  • 1 банка (280 г) консервованого ананаса;
  • 150 г вершкового масла;
  • 0,5 склянки (100 г) цукру;
  • 2 великих яйця;
  • 1,5 склянки (200 г) пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1,5 склянки (225 г) родзинок;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування

Промийте вишні під холодною водою, щоб видалити зайвий сироп, і промокніть їх на рушнику. Розріжте їх на четвертинки або половинки.

Популярні новини зараз
Україну накриє арктична зима: Новий рік зустрінемо з 20-градусними морозами Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн Українцям блокують картки для соцвиплат: хто у зоні ризику ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні
Показати ще

Відкладіть дві столові ложки ананасового соку. Промокніть ананас паперовим рушником, щоб видалити зайвий сік. Наріжте шматочками приблизно по 1,5 см.

Збийте масло кімнатної температури з коричневим цукром за допомогою міксера на середній швидкості.

Додавайте яйця по одному до суміші, щоразу перемішуючи до повного поєднання.

Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб
Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб

Просійте розпушувач у борошно. Додавайте борошно в тісто по кілька столових ложок за раз, змішуючи на низькій швидкості.

Додайте до тіста родзинки, подрібнену вишню, ананас та збережений ананасовий сік.

Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб
Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб

Перекладіть тісто у змащену маслом та вистелену пергаментним папером форму для випікання хліба (розміром 10 х 21 см).

Випікайте в розігрітій до 160°C духовці (верхній-нижній нагрів) протягом 75 хвилин. Якщо кекс занадто підрум’янюється, накрийте його алюмінієвою фольгою.

Дайте пирогу охолонути у формі протягом 15 хвилин. Потім вийміть його з форми та дайте повністю охолонути.

Прикрасьте кекс цукровою пудрою або глазур'ю. Зберігати його слід в холодильнику.

Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб
Фруктовий кекс з вишнею та ананасом: фото скрін Ютуб

Смак та аромат цього кексу подарують затишок та родинне тепло. Це особливо актуально у довгі осінні та зимові вечори, коли за вікном сніг чи дощ. Заваріть запашний чай, загорніться у плед та насолоджуйтесь кожним шматочком!

Раніше портал Знай писав про солодкий ранок по-французьки: звичайний хліб перетвориться на ніжні тости з яблучною карамеллю, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про млинці зі шпинатом під соусом бешамель: рецепт ситної, смачної та водночас вишуканої вечері.

Також портал інформував про рецепт гарбузового супу-пюре для затишних вечорів: смак та аромат, який так і манить до столу.