Осінь та початок зими - це час готувати страви з гарбуза. І це не обов'язково каша чи суп-пюре - з гарбуза можна зробити чудові десерти.

Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе прикрасить будь-яке свято або сімейну вечерю та подарує справжню насолоду.

Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook
Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для основи:

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 21 листопада: приплив енергії Близнюків, успіх у справах Левів та самоаналіз Стрільців ТЦК отримали нові повноваження: кому можуть анулювати діючу відстрочку В школах пропонують запровадити нові правила: за що суворо каратимуть Перевірять кожну копійку: отримувачам субсидій посилюють правила - до чого готуватись
Показати ще
  • 150 г цукрового печива;
  • 70 г вершкового масла;

для сирно-гарбузової маси:

  • 400 г гарбуза;
  • 400 г вершкового сиру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 100 г апельсинового соку;
  • 13 г желатину;
  • 80 г води;

для апельсиного желе:

  • 250 г апельсинового соку;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 8 г желатину;
  • 50 г води.

Приготування

Гарбуз нарізають невеликими кубиками й готують на пару або запікають у духовці, що займає приблизно 25 хвилин.

Тим часом печиво подрібнюють до стану дрібної крихти, додають розтоплене вершкове масло, ретельно перемішують. Отриману суміш висипають у круглу форму діаметром 18 см і рівномірно розподіляють по дну, після чого ставлять у холодильник для охолодження.

Желатин заливають водою і залишають на деякий час для набухання. Після цього його розтоплюють на водяній бані.

Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook
Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook

Запечений гарбуз збивають блендером до однорідності, перетворюючи його в пюре.

У підготовлену миску викладають вершковий сир, додають гарбузове пюре, цукрову пудру, апельсиновий сік і розтоплений желатин. Усі інгредієнти ретельно змішують блендером до утворення гладкої кремоподібної маси. Цю масу переливають у форму поверх основи з печива та залишають у холодильнику для застигнення.

Апельсиновий сік нагрівають із цукром до кипіння, дають трохи охолонути, а потім додають підготовлений желатин, перемішуючи до повного розчинення.

Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook
Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: фото скрін Facebook

Коли сирно-гарбузовий шар повністю застигне, поверх нього обережно заливають апельсиновий шар. Готовий чізкейк охолоджують у холодильнику мінімум 5-6 годин до повного застигання.

А далі можна насолоджуватися ніжним смаком!

Раніше портал Знай писав про сирник, який замінить "Рафаелло": рецепт солодкого дива за 10 хвилин.

Крім того, ми повідомляли про салат "Мімоза" у новому вогненному форматі: рецепт новорічної класики з вогником, так ви ще не готували.

Також портал інформував про рецепт найкращого цієї зими глінтвейну на білому вині: зігрійтеся холодного вечора.