Коли за вікном мокрий сніг, вітер намагається поцупити шапку, а в плейлисті все частіше миготить "Jingle Bells", організм починає вимагати не просто тепла - він хоче справжньої зимової магії.

Такий, знаєте, як у сценах із "Один дома", де затишок ллється буквально з кожного кадру. І ось тут на сцену виходить він: густий, насичений, огортаючий гарячий шоколад.

Гарячий шоколад, кадр з відео
Гарячий шоколад, кадр з відео

Не порошковий сурогат, а справжній – з какао, молока та темного шоколаду. Той самий напій, після якого хочеться завернутися в плед, включити старий добрий різдвяний фільм і дозволити собі нарешті розслабитись.

Ось як приготувати цю зимову розкіш будинку - без зайвого клопоту і з гарантованим ефектом "ммм...".

Популярні новини зараз
В українців масово перевірять житло Гороскоп на сьогодні 21 листопада: приплив енергії Близнюків, успіх у справах Левів та самоаналіз Стрільців Боржників "обчистять" автоматично і без попередження – податкова списує не питаючи Українці, готуйтесь і не чекайте до ночі: коли точно вимкнуть світло і як не залишитися без зарядки та чаю
Показати ще

Інгредієнти:

  • Молоко - 500 мл
  • Цукор - 3 ст. л. без гірки
  • Какао - 4 ст. л. без гірки
  • Сіль - 2 щіпки
  • Темний шоколад (54,5%) - 200 г
  • Холодне молоко - 250 мл
  • Кукурудзяний крохмаль - 4 ч. л.

Як приготувати (і відчути себе героєм власного зимового фільму):

1. У каструлі змішайте молоко, цукор, какао та щіпки солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння кухня вже на цьому етапі почне пахнути затишком.

Гарячий шоколад, кадр з відео
Гарячий шоколад, кадр з відео

2. Темний шоколад подрібніть якомога дрібніше. Додайте його в гаряче молоко і розмішуйте, поки кожен шматочок не розчиниться. Маса стане блискучою і спокусливо густою.

3. У холодному молоці ретельно розчиніть кукурудзяний крохмаль без грудочок, щоб нічого не відволікало від задоволення.

4. Повільно, тонким цівком введіть крохмальну суміш у гарячий шоколад, постійно помішуючи. Це важливо: саме так напій отримає свою густину кремову.

5. Доведіть до легкого кипіння та загусання. Зніміть із вогню — і готово. Подавайте гарячим, доки він гріє не лише руки, а й настрій.

Гарячий шоколад, кадр з відео
Гарячий шоколад, кадр з відео

Нагадаємо, що цей паштет підірвав соцмережі: несподіваний інгредієнт у рецепті, який змусить забути про супермаркет.

Раніше ми повідомляли, що в окріп або холодну воду: як правильно варити пельмені та макарони насправді.