Пшоняна каша з горіхами - це не тільки легкий, але й дуже поживний сніданок, який надасть енергії на весь день. Така каша багата білком, складними вуглеводами та корисними жирами, які сприяють підтримці концентрації та дарують відчуття ситості до самого обіду. Рецептом поділився в Інстаграмі відомий фудблогер Алес Міль.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Як зазначив блогер, пшоняна каша з горіхами - це чудовий вибір для початку дня, особливо якщо хочеться чогось смачного і корисного.
Рецепт пшоняної каші на сніданок
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- сухе пшоно - 150 г;
- вода - 450 г;
- молоко – 150 г;
- мед – 30-40 г;
- родзинки - 30-40 г;
- горіхи (на смак) – 20-30 г.
Загальний час приготування – 25 хвилин. У 100 г готової страви міститься: калорій – 108 ккал, білка – 3,1 г, жирів – 0,6 г, вуглеводів – 23,4 г.
Спосіб приготування:
Промийте пшоно не менше 3 разів, щоб позбутися зайвого крохмалю. У каструлі доведіть до кипіння 450 мл води та додайте пшоно. Поставте на невеликий вогонь і варіть близько 15-20 хвилин, поки вся вода не випарується.
Потім влийте молоко та варіть кашу ще близько 4 хвилин, періодично помішуючи. Коли каша стане м’якою і кремовою, додайте мед, родзинки і нарізані горіхи (волоські, фундук або мігдаль - за вашим смаком). Добре перемішайте і дайте настоюватися кілька хвилин.
Смачна і ситна пшоняна каша з горіхами готова! Це чудовий варіант для того, щоб почати день з корисного та смачного сніданку.
- Раніше портал Знай писав про рецепт Нового року: легендарні бутерброди зі шпротами, які мало хто пробував.
- Крім того, ми повідомляли рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками із тіста філо.
- Також портал інформував про рецепт багатошарового салату з тунцем, який врятує, коли гості вже на порозі.