Хліб швидко втрачає свою свіжість, тому для того, щоб він довше залишався м’яким, потрібно правильно його зберігати. Це не складно, але важливо знати кілька хитрощів. Про це йдеться у статті Express.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Інфлюєнсер Крістиан Аліша пояснила, чому хліб починає сохнути швидше та втрачає свою м’якість. За її словами, щоб хліб залишався свіжим, достатньо скористатися простим способом, який можна знайти в будь-якому домі. Потрібно загорнути хліб в бавовняний кухонний рушник і зберігати його подалі від тепла. Цей метод допомагає зберегти свіжість буханки та запобігає утворенню плісняви.

"Цей спосіб справді працює, і є пояснення, чому. Бавовна дозволяє повітрю вільно циркулювати, даючи зайвій волозі вихід, при цьому не даючи хлібу висихати занадто швидко. Цей лайфхак ідеально підходить для хліба на заквасці, який потребує акуратного зберігання", - підкреслила вона.

Менеджер хлібопекарної компанії Софі Кері також зазначила, що зберігати хліб у холодильнику не варто, хоча багато хто й досі продовжує це робити. Холод уповільнює розвиток плісняви, але з іншого боку, прискорює процес черствіння хліба. При низьких температурах крохмаль у хлібі починає рекристалізуватися, внаслідок чого буханка втрачає свій смак і стає несмачною набагато швидше, ніж вона запліснявіє.

Популярні новини зараз
ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці Війна скоро закінчиться: нардеп приголомшив новиною ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги Нові правила зняття готівки: ПриватБанк повідомив про обмеження
Показати ще

Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube
Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube

Гарним рішенням для зберігання хліба будуть лляні або бавовняні мішечки. Також можна використовувати дерев'яні хлібниці або контейнери з вентиляційними отворами. Ці методи зберігання допоможуть зберегти хліб свіжим і смачним набагато довше.