Хліб швидко втрачає свою свіжість, тому для того, щоб він довше залишався м’яким, потрібно правильно його зберігати. Це не складно, але важливо знати кілька хитрощів. Про це йдеться у статті Express.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інфлюєнсер Крістиан Аліша пояснила, чому хліб починає сохнути швидше та втрачає свою м’якість. За її словами, щоб хліб залишався свіжим, достатньо скористатися простим способом, який можна знайти в будь-якому домі. Потрібно загорнути хліб в бавовняний кухонний рушник і зберігати його подалі від тепла. Цей метод допомагає зберегти свіжість буханки та запобігає утворенню плісняви.
"Цей спосіб справді працює, і є пояснення, чому. Бавовна дозволяє повітрю вільно циркулювати, даючи зайвій волозі вихід, при цьому не даючи хлібу висихати занадто швидко. Цей лайфхак ідеально підходить для хліба на заквасці, який потребує акуратного зберігання", - підкреслила вона.
Менеджер хлібопекарної компанії Софі Кері також зазначила, що зберігати хліб у холодильнику не варто, хоча багато хто й досі продовжує це робити. Холод уповільнює розвиток плісняви, але з іншого боку, прискорює процес черствіння хліба. При низьких температурах крохмаль у хлібі починає рекристалізуватися, внаслідок чого буханка втрачає свій смак і стає несмачною набагато швидше, ніж вона запліснявіє.
Гарним рішенням для зберігання хліба будуть лляні або бавовняні мішечки. Також можна використовувати дерев'яні хлібниці або контейнери з вентиляційними отворами. Ці методи зберігання допоможуть зберегти хліб свіжим і смачним набагато довше.
- Раніше ми повідомляли, ці продукти не витримають у коморі: ви здивуєтеся, що псується найшвидше.
- Млинці без муки: для тих, хто на дієті, але не тільки, рецепт – докладніше на Знай.ua.
- Нагадаємо, секрет молодості у гуртку: як заварити чай із листя малини, який творить дива з організмом.