Якщо традиційні новорічні салати вже викликають позіхання — можливо, настав час струсити меню! Ось салат-рулет, який здивує гостей не лише смаком, а й подачею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВін зібраний із найпростіших продуктів, але виглядає ефектно та святково.
Інгредієнти
- 10 яєць
- 150 г вареної картоплі
- 150 г вареної моркви
- 200 г ковбаси
- 100 г солоних огірків
- 100 г консервованого горошку
- 100 г майонезу
- Дрібка солі
Для прикраси:
- 150 г крем-сиру
- 1 ст. л. сметани (20-25%)
- 4 перепелині яйця
- 1 свіжий огірок
- Імітація червоної ікри (або справжня, якщо бюджет дозволяє)
Спосіб приготування:
Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на великій тертці, жовтки - на дрібній. Картопля, морква, ковбасу та огірки наріжте дрібним кубиком. Змішайте їх із горошком, додайте сіль і заправте майонезом.
На харчовій плівці розкотіть "пласт" з натертих білків розміром приблизно 30×22 см. За бажання трохи змастіть його майонезом - це створить легку "сіточку". Зверху рівномірно розподіліть шар жовтків (відступивши 1,5-2 см від країв), потім знову тонкий шар майонезу.
Тепер обережно викладіть салатну суміш, поверніть рулет і відправте його в холодильник мінімум на годину.
Коли рулет охолоне - прикрасьте його: змішайте крем-сир зі сметаною і перекладіть в кондитерський мішок для акуратного "оббивки". Наріжте огірок кружечками, поверніть їх пелюстком, половинки перепелиних яєць викладете по верху, а в поглиблення покладіть ікру (імітацію).
Вуаля - святковий салат-рулет готовий: красиво, солідно, і вже не "як у всіх".
Нагадай про рецепт салату "Санта Клаус": прикраса новорічного столу та смачний подарунок для гостей.
Раніше ми повідомляли про рецепт святкового салату "Арлекін" з куркою та грибами: ідеальний для зустрічі 2026 року Червоного Коня.