Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

200 г мигдалю
1 ядро сливи
200 г цукрової пудри
10 ниток шафрану, просочити водою
1 ст. л. кориці

Приготування:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1. У ступці розмелюємо 50 г мигдалю.

2. Поміщаємо інші 150 г мигдалю і сливи в кухонний комбайн.

3. У сковороді плавимо цукрову глазур з водою, поки вона не стане прозорою. На цьому етапі виливаємо її в кухонний комбайн і добре перемішуємо, поки суміш не стане схожа на густу пасту.

4. Повертаємо оброблений мигдаль на сковорідку, додаємо вміст ступки і добре перемішуємо дерев'яною ложкою на повільному вогні.

5. Коли мигдаль добре обсмажився, робимо форму товстої ковбаски і загортаємо у фольгу. Залишаємо на годину.

6. Кладемо корицю в одну маленьку миску і просочений шафран в іншу. Формуємо маленькі м'ячики з марципана, а потім додаємо їм бажаний смак і подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт абрикосового варення з мигдалем.