Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгрідієнти:

40 г масла
100 г рису
75 г цукру
1 літр жирного молока
150 мл жирних вершків
1 ч. л. ванільного екстракту
щіпка солі
тертий мускатний горіх

Приготування:

Популярні новини зараз
Дожити до надбавки: з якого віку пенсіонери можуть отримати спецдоплати Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою Нові правила вручення повістки: присутність чоловіка не обов’язкова Важливі зміни у переказах на картки: що впроваджують
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 140 градусів.

2. Розтоплюємо масло в каструлі з важкою основою на середньому вогні. Додаємо рис і перемішуємо. Додаємо цукор, помішуючи, до розчинення. Продовжуємо перемішувати, поки рис не набубнявіє і не стане липким.

3. Виливаємо молоко і продовжуємо перемішувати. Додаємо крем і ваніль і доводимо суміш до кипіння. Після натираємо принаймні третину мускатного горіха над поверхнею. Випікаємо протягом 1-1½ години та покриваємо фольгою, якщо поверхня дуже швидко запікається.

4. Як тільки на поверхні з'являється тонка шкірочка, пудинг готовий.

5. Подаємо при кімнатній температурі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашніх цукерок.