Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгрідієнти:

40 г масла
100 г рису
75 г цукру
1 літр жирного молока
150 мл жирних вершків
1 ч. л. ванільного екстракту
щіпка солі
тертий мускатний горіх

Приготування:

Популярні новини зараз
Відстрочка не допоможе: ТЦК можуть відправити на ВЛК навіть з "бронею" - кого це торкнеться За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців Велике місто може опинитися в напівоточенні: українцям загрожують серйозні бомбардування
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 140 градусів.

2. Розтоплюємо масло в каструлі з важкою основою на середньому вогні. Додаємо рис і перемішуємо. Додаємо цукор, помішуючи, до розчинення. Продовжуємо перемішувати, поки рис не набубнявіє і не стане липким.

3. Виливаємо молоко і продовжуємо перемішувати. Додаємо крем і ваніль і доводимо суміш до кипіння. Після натираємо принаймні третину мускатного горіха над поверхнею. Випікаємо протягом 1-1½ години та покриваємо фольгою, якщо поверхня дуже швидко запікається.

4. Як тільки на поверхні з'являється тонка шкірочка, пудинг готовий.

5. Подаємо при кімнатній температурі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашніх цукерок.