Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгрідієнти:

40 г масла
100 г рису
75 г цукру
1 літр жирного молока
150 мл жирних вершків
1 ч. л. ванільного екстракту
щіпка солі
тертий мускатний горіх

Приготування:

Популярні новини зараз
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 140 градусів.

2. Розтоплюємо масло в каструлі з важкою основою на середньому вогні. Додаємо рис і перемішуємо. Додаємо цукор, помішуючи, до розчинення. Продовжуємо перемішувати, поки рис не набубнявіє і не стане липким.

3. Виливаємо молоко і продовжуємо перемішувати. Додаємо крем і ваніль і доводимо суміш до кипіння. Після натираємо принаймні третину мускатного горіха над поверхнею. Випікаємо протягом 1-1½ години та покриваємо фольгою, якщо поверхня дуже швидко запікається.

4. Як тільки на поверхні з'являється тонка шкірочка, пудинг готовий.

5. Подаємо при кімнатній температурі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашніх цукерок.