Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин

Інгрідієнти:

3 ст. л. оливкової олії
1 велика цибуля, нарізана
2 зубчики часнику, подрібнені
2 палички селери, нарізані
200 г моркви, нарізані
1 лавровий лист
1 великий свіжий чебрець
750 г стиглих помідорів
½ ч. л. цукру
сіль і мелений чорний перець
500 мл овочевого бульйону
100 мл вершків з низьким вмістом жиру

сухий херес
хрусткий хліб і масло, для подачі

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Приготування:

1.Нагріваємо оливкову олію у великій сковороді і смажимо цибулю протягом 5-6 хвилин на повільному вогні до розм'якшення, але не підсмаженого. Додаємо часник, селеру, моркву, лавровий лист і чебрець і смажимо ще 6-7 хвилин, періодично помішуючи, переконавшись, що овочі не прилипають до основи сковороди.

2. Додаємо нарізані помідори і цукор, сіль і перець. Смажимо протягом декількох хвилин, потім перемішуємо в овочевому бульйоні. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо 35-40 хвилин, поки всі овочі не стануть м'якими.

3. Видаляємо лавровий лист і чебрець, потім змішуємо суп в кухонному комбайні. Це, ймовірно, потрібно буде зробити двома партіями. Виливаємо суп в чисту каструлю, пропустивши через сито, якщо ви хочете, щоб він був справді гладким. Перемішуємо в вершках, додаємо херес і додаткову приправу, якщо буде потрібно.

4. Наливаємо в великі кухлі або миски і подаємо зі свіжим хрустким маслом.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт баклажанів в йогурті.