Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 4

Інгредієнти:

4 курячі грудки
1 цибулина
1 морква
1 паличка селери
1 лавровий лист
6 перців
30 г масла
30 г борошна
140 мл білого вина
1 яєчний жовток
2-3 ст. л. подвійних вершків
лимонний сік
сіль і мелений чорний перець
свіжа петрушка, нарізана

Приготування:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

1. Поміщаємо курячі грудки в каструлю з овочами і перчинкамі і накриваємо водою.

2. Доводимо до кипіння і варимо до готовності курки до кінця - близько 30 хвилин.

3. Обережно видаляємо курячі грудки з кулінарної рідини і тримаємо їх в теплі.

4. Проціджуємо рідину в чисту каструлю, відкинувши приготовані овочі.

5. Розтоплюємо масло в окремій каструлі і додаємо борошно. Готуємо, поки суміш не утворює гладку пасту, яка повністю очищає бічні поверхні і підставу.

6. Поступово додаємо в суміш запасну кулінарну рідину, ківш за один раз, дозволяючи кип'ятитися після кожного додавання. Перемішуємо до тих пір, поки суміш не стане плавно переміщатися.

7. Вливаємо біле вино в соус і зменшуємо вогонь до мінімуму.

8. У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток з подвійним кремом. Перемішуємо яйце і вершки в соусі.

9. Додаємо лимонний сік, сіль і свіжий мелений чорний перець за смаком.

10. Розрізаємо приготовану курку на шматочки і перемішуємо в соусі.

11. Подаємо зі свіжою петрушкою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт крабовывх тістечок.