Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 4
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
4 курячі грудки
1 цибулина
1 морква
1 паличка селери
1 лавровий лист
6 перців
30 г масла
30 г борошна
140 мл білого вина
1 яєчний жовток
2-3 ст. л. подвійних вершків
лимонний сік
сіль і мелений чорний перець
свіжа петрушка, нарізана
Приготування:
1. Поміщаємо курячі грудки в каструлю з овочами і перчинкамі і накриваємо водою.
2. Доводимо до кипіння і варимо до готовності курки до кінця - близько 30 хвилин.
3. Обережно видаляємо курячі грудки з кулінарної рідини і тримаємо їх в теплі.
4. Проціджуємо рідину в чисту каструлю, відкинувши приготовані овочі.
5. Розтоплюємо масло в окремій каструлі і додаємо борошно. Готуємо, поки суміш не утворює гладку пасту, яка повністю очищає бічні поверхні і підставу.
6. Поступово додаємо в суміш запасну кулінарну рідину, ківш за один раз, дозволяючи кип'ятитися після кожного додавання. Перемішуємо до тих пір, поки суміш не стане плавно переміщатися.
7. Вливаємо біле вино в соус і зменшуємо вогонь до мінімуму.
8. У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток з подвійним кремом. Перемішуємо яйце і вершки в соусі.
9. Додаємо лимонний сік, сіль і свіжий мелений чорний перець за смаком.
10. Розрізаємо приготовану курку на шматочки і перемішуємо в соусі.
11. Подаємо зі свіжою петрушкою.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт крабовывх тістечок.