Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

150 г темного шоколаду, 70% твердих речовин какао
100 мл оливкової олії
4 великих яйця
¼ ч. л. морської солі
50 г цукрової пудри

Приготування:

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

1. Розтоплюємо шоколад або в мікрохвильовій печі або в великий термостійкої чаші, підвішеною на каструлі киплячої води (але не торкаючись води), потім обережно перемішуємо так що останні маленькі шматочки шоколаду розчиняються. Залишаємо охолонути протягом 10 хвилин. Перемішуємо в маслі і відкладаємо.

2. Збиваємо яєчні білки з дрібкою морської солі в мисці без жиру.

3. Збиваємо жовтки, цукор і ¼ чайної ложки морських сольових пластівців в окремій великій мисці.

4. Поступово виливаємо шоколадно-масляну суміш в побиті жовтки повністю перемішуємо. Додаємо третину збитих яєчних білків і енергійно збиваємо. Тепер акуратно додаємо ще одну третину яєчних білків і, коли ця друга партія включена, додаємо останню третину, залишивши позаду будь-яку рідину на дні чаші білих. Ніяких білих смуг не повинно бути видно.

5. Обережно ложкою викладаємо мус в чашки. Щоб отримати правильну текстуру - м'яку і атласну, а не як традиційний мус, ви можете охолодити на 20 хвилин.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт креветок в часниковому маслі.