Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
500 г листя шпинату
4 ст. л. рослинного масла
3 кардамону
2 лаврових листа
5 см палички кориці
1 велика цибулю, нарізана
2 см шматок імбиру
1 часник, очищений, гвоздики залишені цілі
3 великих помідора
800 г шматочків курки
2 ч. л. земляний коріандр
1½ ч. л. гарам масала
сіль і мелений чорний перець
4 ст. л. простого йогурту
рис басматі, приготовлений згідно з пакетними інструкціями, для подачі
Приготування:
1. У кухонному комбайні змішати шпинат в пюре, використовуючи одну або дві столові ложки води.
2. Нагріваємо олію в каструлі на середньому вогні. Додаємо кардамонные стручки, лаврове листя і корицю і обсмажуємо 20-30 секунд.
3. Додаємо зелені чилі і цибулю і продовжуємо смажити протягом 4-5 хвилин або до карамелізації.
4. Між тим, змішуємо імбир, часник і помідори з гладкою пастою в кухонному комбайні.
5. Коли цибуля карамелізується, додаємо пасту, шматочки курки і залишилися спеції у каструлю і добре перемішуємо, щоб поєднати. Приправляємо за смаком сіллю і тушкуємо 12-15 хвилин, регулярно помішуючи.
6. Додаємо йогурт, добре перемішуємо і продовжуємо варити суміш до тих пір, поки соус не загусне і не висохне.
7. Перемішуємо в шпинатному пюре і продовжуємо варити 10-12 хвилин, або поки курка не буде готова. Приправляємо до смаку сіллю і свіжомеленим чорним перцем, потім подаємо з рисом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт в'яленої шинки з грибами і часником.