Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти:

близько 60 мідій
150 мл білого вина або вермуту
зелена петрушка
Для начинки:
25 г дрібних сухарів
25 г твердого сиру
2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
1 ст. л. дрібно нарізаного естрагону
1 ст. л. дрібно нарізаного базиліка
3 зубчики часнику
30 мл оливкової олії

Приготування:

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Відкидаємо будь мідії зі зламаними раковинами і будь-які, які відмовляються закривати при постукуванні.

3. Додаємо вино і петрушку у велику каструлю і доводимо до кипіння.

4. Додаємо мідії і прикриваємо кришкою. Залишаємо на пару протягом 4-5 хвилин або поки мідії повністю не відкриються. Відкидаємо будь-які мідії, які залишаються закритими.

5. Видаляємо мідії з каструлі по одній за раз. Видаляємо половину їх раковин і поміщаємо їх, раковинами вниз, на велике деко. Поливаємо невеликою кількістю масла.

6. Для начинки змішуємо всі інгредієнти разом. Поділяємо начинку між мідіями. Випікаємо в духовці протягом 5 хвилин. Подаємо відразу.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт швидких панкейків з малиною і медом.