Рецепт смачного гарячого напою дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апициуса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпосіб приготування був вражаюче схожий на знайомий нам глінтвейн.
Так до його складу входила гвоздика, кориця, коріандр, лавровий лист і він вважався лікувальним.
Але такий напій був доступний тільки вищим верствам суспільства. Адже спеції в ті далекі часи могли собі дозволити навіть не всі багатії. А окремі приправи, такі як кориця або кардамон були тільки у обраних.
У ХVII столітті знаменитий рецепт Глінтвейну потрапив до Німеччини, де він дуже добре прижився. Тепер глінтвейн популярний майже у всьому світі.
Ми пропонуємо приготувати класичний варіант цього міцного "лікувального" напою.
Інгредієнти:
• Аніс – 4 зірочки
• Червоне сухе вино – 700 мл.
• Коньяк – 40 мл
• Родзинки – 80 р.
• Коричневий цукор – 70г.
• Мелена кориця – 1 ч. л.
• Гвоздика – 10 шт.
• Лимон – 1 шт.
• Яблуко – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо лимон, яблуко-дольками. Кладемо їх в каструлю.
2. Всі інгредієнти змішуємо, і відправляємо в каструлю до дольок.
3. Нагріваємо суміш до 80°C
4. Залишаємо глінтвейн під кришкою 5-7 хвилин.
5. Проціджуємо.
6. Розливаємо по чашках.
Нагадаємо, рецепт справжньої кави по-ірландськи для кавоманів.
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, рецепт бананового смузі всього за 1 крок.
Також портал "Знай.uа" писав, дуже смачний рецепт малинового желе.