Рецепт смачного гарячого напою дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апициуса.

Спосіб приготування був вражаюче схожий на знайомий нам глінтвейн.

Так до його складу входила гвоздика, кориця, коріандр, лавровий лист і він вважався лікувальним.

Але такий напій був доступний тільки вищим верствам суспільства. Адже спеції в ті далекі часи могли собі дозволити навіть не всі багатії. А окремі приправи, такі як кориця або кардамон були тільки у обраних.

Популярні новини зараз
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще

У ХVII столітті знаменитий рецепт Глінтвейну потрапив до Німеччини, де він дуже добре прижився. Тепер глінтвейн популярний майже у всьому світі.

Ми пропонуємо приготувати класичний варіант цього міцного "лікувального" напою.

Інгредієнти:

• Аніс – 4 зірочки
• Червоне сухе вино – 700 мл.
• Коньяк – 40 мл
• Родзинки – 80 р.
• Коричневий цукор – 70г.
• Мелена кориця – 1 ч. л.
• Гвоздика – 10 шт.
• Лимон – 1 шт.
• Яблуко – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо лимон, яблуко-дольками. Кладемо їх в каструлю.

2. Всі інгредієнти змішуємо, і відправляємо в каструлю до дольок.

3. Нагріваємо суміш до 80°C

4. Залишаємо глінтвейн під кришкою 5-7 хвилин.

5. Проціджуємо.

6. Розливаємо по чашках.

Нагадаємо, рецепт справжньої кави по-ірландськи для кавоманів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, рецепт бананового смузі всього за 1 крок.

Також портал "Знай.uа" писав, дуже смачний рецепт малинового желе.