Прийнято вважати, що царські спадкоємці їли виключно червону ікру, осетрів і вишукані тістечка, але насправді раціон юних царів був простим і головне здоровим. Так наприклад, для Петра I готували "перлову" кашу. Повідомляє Clutch.

Кажучи зневажливо "перловка", ми забуваємо про значення слова "перл", від якого походить назва цієї незаслужено забутої каші. "Перл" — перлина, саме так ставилися багато років тому до корисної крупи. А все тому, що знали, як її правильно готувати.

За легендою, ніжна перлова каша була улюбленою у імператора Петра I. Зрозуміло, що готував він її не сам, але кухарі примудрялися із звичайної перловки створити істинно царську страву.

Але, якщо захочете приготувати таке частування собі і своїм дітям, то відміряйте мінімум 16-18 годин — саме стільки потрібно буде возитися з цією кашею.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

До речі, цей рецепт здатний догодити навіть примхливій дитині.

Склад:

• Перлова крупа
• Молоко
• Масло вершкове
• Цукор, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Візьміть склянку перлової крупи. Ретельно промийте її під проточною водою і залийте холодною.

Зерно буде набухати 8-10 годин, тому краще всього замочити його з вечора на ніч.

Вранці злити воду і ще раз промийте зерно. Потім залийте 1,5 літра молока жирністю не менше 3,5%.

На слабкому вогні доведіть кашу з молоком до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

А ось тепер є два варіанти доведення каші до "царського" смаку: перший — водяна баня.

Поставте каструлю з кашею на водяну баню і варити 6-7 годин на слабкому вогні.

Другий шлях — духовка. Виставте температуру не вище 150 градусів і знову чекайте 6 годин дозрівання каші.

Якщо користуєтесь мультиваркою, то виставляйте режим "тушкування" на 4-5 годин.

Зазначимо, що на цих етапах в кашу не додається нічого. Ні сіль, ні цукор, ні спеції, ні масло.

Якщо ви робите все правильно, то через годину молоко набуде карамельний смак і колір, а зерна стануть великими і ніжними. Масло, цукор і сіль в кашу додають індивідуально, вже в тарілці.

Відповідно до солодкої каші можна додати будь-які фрукти, а до солоної шматочок смачного м'яса і овочі.

Нагадаємо, супер смачний рецепт замороженого льоду з полуницею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей дуже смачний рецепт панкейків з яблуком і малиною для сніданку, який сподобається кожному члену сім'ї.

Також "Знай.uа" писав, рецепт французьких крокетів зі свинини.