Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгредієнти:

16 великих раковин (макарони)
3 ст. л. свіжого тертого сиру пармезан
1 кульку моцарелли
Для начинки:
150 г рікотти
1 кулька з сиру моцарелла, дуже дрібно нарізаний кубиками
2 ст. л. свіжого тертого пармезану
16 великих свіжих листя базиліка
сіль і мелений чорний перець
Для Сальси ді Помодоро:
4 ст. л. оливкової олії
2 зубчики часнику
2 банки х 400 г помідорів
маленький свіжий базилік
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

1. Робимо макарони. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Готуємо макарони у великій кількості злегка засоленої киплячої води. Зливаємо воду і залишаємо охолонути.

2. Щоб зробити начинку, розминаємо рікотту виделкою, додаємо кубик моцарелли, пармезан і трохи солі і перцю за смаком і добре перемішуємо. Складаємо суміш в 16 кульок, загорнути кожен шар на лист базиліка і поміщаємо в охолоджену пасту.

3. Готуємо соус. Нагріваємо оливкову олію на великій сковороді, додаємо часник і смажимо, поки не зм'якне. Потім додаємо помідори і базилік, приправляємо сіллю і перцем і обережно смажимо протягом 25 хвилин.

4. Наливаємо шар томатного соусу на дно жаростійкої посуду і поміщаємо заповнені раковини зверху. Наливаємо залишився томатний соус, посипаємо пармезаном і зверху шматочками моцарели. Накриваємо фольгою й запікаємо протягом 35 хвилин. Видаляємо фольгу і випікаємо протягом п'яти хвилин. Негайно подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт медового йогурту з персиками.