Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 1

Інгредієнти:

Для морського окуня:
½ філе морського окуня
сіль і мелений чорний перець
1 ст. л. оливкової олії
½ лимона, тільки сік
Для кремового цибулі-порею:
25 г масла
1 цибулю-порей, нарізаний колами
75 мл подвійних вершків
Для томатного і грибного соусу:
1 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
85 г диких грибів, таких як устриця, лисички
1 помідор, нарізаний
½ лимона

Приготування:

Популярні новини зараз
Ухилянтам приготувати гаманці: штрафи за неоновлення даних можуть збільшити – на скільки Українців мотивуватимуть мобілізуватися: обійдуться без бусиків та ТЦК В українців масово горять холодильники: як зберегти техніку під час відключень світла ПриватБанк блокує карти українців після цієї операції: "Платив роками за кожен місяць"
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Для морського окуня, добре змащуємо рибу з сіллю і свіжозамороженої чорним перцем і кладемо на деко. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком і запікаємо в духовці протягом 6-8 хвилин або до готовності.

3. Для кремового цибулі-порею, нагріваємо олію на сковороді і обережно обсмажуємо цибулю-порей на п'ять хвилин, поки він не почнуть пом'якшуватися.

4. Додаємо вершки і тушкуємо близько 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'яким, а крем трохи зменшиться.

5. Для томатного і грибного соусу нагріваємо олію на сковороді і обережно обсмажуємо часник і гриби протягом 4-5 хвилин. Додаємо помідори й тушкуємо ще 3-4 хвилини. В кінці приготування перемішуємо в лимонному соку.

6. Щоб родавать, наливаємо кремовий цибулю-порей в центр сервіровочної тарілки. Кладемо смаженого окуня зверху.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт торта з солодкої картоплі.