Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 10-30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Для основи щербету:
300 г цукру
300 мл води
половина лимона, тільки сік
4 ч. л. рідкої глюкози
Для чорниці:
400 г чорниці
75 г цукру
1 ст. л. води
Для пирога:
400 г готового листкового тіста
250 г яблук
125 г цукру
свіже листя м'яти, щоб прикрасити

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Приготування:

1. Для щербету поміщаємо цукор, воду, лимонний сік і рідку глюкозу в каструлю на повільному вогні.

2. Змішуємо суміш і повільно доводимо до кипіння. Кип'ятимо суміш протягом п'яти хвилин, потім видаляємо з вогню і охолоджуємо. Поміщаємо в холодильник, щоб охолодитися.

3. Між тим, для чорниці, поміщаємо ожину, цукор і воду в чисту каструлю на повільному вогні. Готуємо м'яко, щоб пом'якшити фрукти.

4. Пропускаємо суміш ожини через сито в миску.

5. Додаємо суміш чорниці в охолоджений сироп.

6. Переносимо в морозильну камеру і заморожуємо.

7. Для пирога попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів.

8. Нарізаємо тісто на чотири рівних квадрата приблизно 15 см і кладемо на деко.

9. Кладемо яблука прямими лініями по кожному шматочку тесту, накладаючи один на одного, щоб покрити кожен шматочок тесту.

10. Посипаємо цукром, потім поміщаємо в духовку, щоб випікати 12-15 хвилин, або до золотисто-коричневого кольору.

11. Щоб подавати, переносимо кожен яблучний пиріг на тарілку.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт глінтвейна.