Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 15 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
400 мл подвійних вершків
200 мл молока
140 г попкорну
2 желатинових листка
4 ст. л. карамелі з банки
¼-½ ч. л. морської солі
Приготування:
1. Наливаємо вершки і молоко у велику каструлю, додаємо попкорн і доводимо до м'якого кипіння, підштовхуючи попкорн під рідину і м'яко розчавлюючи на дні каструлі. Кип'ятимо протягом 1 хвилини, потім видаляємо з вогню, переміщаємо в глечик і охолоджуємо протягом не менше 6 годин або, переважно, протягом ночі.
2. Проціджуємо попкорн-крем назад в чисту каструлю і обережно перегреваем, відкидаючи залишилися шматочки попкорну. Між тим, поміщаємо листя желатину в холодну воду, щоб пом'якшити протягом 3-5 хвилин. Коли крем попкорну пропарюється, а м'який желатин, видаляємо його з води і вичавлюємо зайві краплі. Поміщаємо в гарячий крем попкорну і перемішуємо до розчинення.
3. Змішуємо карамель з морською сіллю - почніть з 1/4 чайної ложки. Поділяємо солону карамель між 2 склянками або горщиками. Наливаємо крем попкорну зверху і охолоджуємо протягом як мінімум 2 години або на ніч.
4. Подаємо кожен горщик з кількома шматками попкорну.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт карамельного пудингу.