Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 1 буханець
Інгредієнти:
500 г білого борошна
2 ч. л. солі
7 г дріжджів швидкодіючих
3 ст. л. оливкової олії
300 мл води
Приготування:
1. Змішуємо 500 г білого борошна, 2 ч. л. солі і 7 г дріжджів швидкодіючих у великій мисці.
2. Робимо колодязь в центрі, потім додаємо 3 столові ложки оливкової олії і 300 мл води і добре перемішуємо. Якщо тісто здається трохи жорстким, додаємо ще 1-2 ст. л. води і добре перемішуємо.
3. Викладаємо на злегка посипану борошном поверхню і замішуємо близько 10 хвилин.
4. Як тільки тісто буде гладким, поміщаємо його в злегка змащену олією миску і накриваємо плівкою. Залишаємо рости протягом 1 години до подвоєння за розміром.
5. Викладаємо деко пергаментом. Відкидаємо тісто (видаліть повітря і потягніть тісто на себе), потім обережно робимо з тіста кульку.
6. Поміщаємо його на пергамент, щоб залишити ще на одну годину, поки він не подвоїться.
7. Нагріваємо духовку до 220 градусів.
8. Посипаємо буханець додаткової борошном і вирізаємо хрест, довжиною близько 6 см у верхній частині буханця гострим ножем.
9. Запікаємо протягом 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт смачного турецького плову.