Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 1 буханець

Інгредієнти:

500 г білого борошна
2 ч. л. солі
7 г дріжджів швидкодіючих
3 ст. л. оливкової олії
300 мл води

Популярні новини зараз
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

Приготування:

1. Змішуємо 500 г білого борошна, 2 ч. л. солі і 7 г дріжджів швидкодіючих у великій мисці.

2. Робимо колодязь в центрі, потім додаємо 3 столові ложки оливкової олії і 300 мл води і добре перемішуємо. Якщо тісто здається трохи жорстким, додаємо ще 1-2 ст. л. води і добре перемішуємо.

3. Викладаємо на злегка посипану борошном поверхню і замішуємо близько 10 хвилин.

4. Як тільки тісто буде гладким, поміщаємо його в злегка змащену олією миску і накриваємо плівкою. Залишаємо рости протягом 1 години до подвоєння за розміром.

5. Викладаємо деко пергаментом. Відкидаємо тісто (видаліть повітря і потягніть тісто на себе), потім обережно робимо з тіста кульку.

6. Поміщаємо його на пергамент, щоб залишити ще на одну годину, поки він не подвоїться.

7. Нагріваємо духовку до 220 градусів.

8. Посипаємо буханець додаткової борошном і вирізаємо хрест, довжиною близько 6 см у верхній частині буханця гострим ножем.

9. Запікаємо протягом 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт смачного турецького плову.