Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
2 філе лосося без шкіри
1 ст. л. солодкого чилі
1 ст. л. меду
1 ч. л. кунжутного масла
1 ст. л. міріна або сухого хересу
2 ст. л. соєвого соусу
2 ч. л. дрібно тертого імбиру
коричневий рис або локшина, подавати (необов'язково)
Для пак чой:
2 великих пак чой (близько 250 г)
2 ч. л. рослинного масла
2 ч. л. кунжутного масла
3 зубчики часнику
75 мл рибного або рослинного бульйону
2 ч. л. підсмаженого насіння кунжуту
Приготування:
1. Нагріваємо піч до 200 градусів і кладемо 2 філе лосося без шкіри в неглибоку форму для випічки.
2. Змішуємо 1 соус з солодкого чилі з 1 столовою ложкою меду, 1 чайною ложкою сезаму, 1 чайною ложкою міріна або сухого хересу, і 2 ч. л. дрібно натертого імбиру в маленькій мисці і кладемо лосось, щоб філе повністю покрилося. Випікаємо 10 хвилин.
3. Між тим, готуємо пак чой. Великий пак чой розрізаємо по основі.
4. Нагріваємо 2 ч. л. рослинної олії, 2 ч. л. кунжутного масла в казанку з опуклим днищем, додаємо 3 гвоздики і злегка обсмажуємо, щоб розм'якшити.
5. Додаємо пак чой і обсмажуємо, поки листи не почнуть в'янути. Наливаємо більше 75 мл риби або овочів, щільно закриваємо каструлю і даємо поваритися протягом 5 хвилин.
6. Подаємо пак чой в неглибоких чашах, зверху з лососем. Посипаємо кунжутним насінням і подаємо з коричневим рисом або локшиною.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кавового щербету.