Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

2 філе лосося без шкіри
1 ст. л. солодкого чилі
1 ст. л. меду
1 ч. л. кунжутного масла
1 ст. л. міріна або сухого хересу
2 ст. л. соєвого соусу
2 ч. л. дрібно тертого імбиру
коричневий рис або локшина, подавати (необов'язково)
Для пак чой:
2 великих пак чой (близько 250 г)
2 ч. л. рослинного масла
2 ч. л. кунжутного масла
3 зубчики часнику
75 мл рибного або рослинного бульйону
2 ч. л. підсмаженого насіння кунжуту

Популярні новини зараз
Тільки цього не вистачало: на Землю летить астероїд розміром із Ейфелеву вежу Головне за 20 липня: скасування субсидій, різке здорожчання хліба, спека 50 градусів та винні буряти у путіна Як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити
Показати ще

Приготування:

1. Нагріваємо піч до 200 градусів і кладемо 2 філе лосося без шкіри в неглибоку форму для випічки.

2. Змішуємо 1 соус з солодкого чилі з 1 столовою ложкою меду, 1 чайною ложкою сезаму, 1 чайною ложкою міріна або сухого хересу, і 2 ч. л. дрібно натертого імбиру в маленькій мисці і кладемо лосось, щоб філе повністю покрилося. Випікаємо 10 хвилин.

3. Між тим, готуємо пак чой. Великий пак чой розрізаємо по основі.

4. Нагріваємо 2 ч. л. рослинної олії, 2 ч. л. кунжутного масла в казанку з опуклим днищем, додаємо 3 гвоздики і злегка обсмажуємо, щоб розм'якшити.

5. Додаємо пак чой і обсмажуємо, поки листи не почнуть в'янути. Наливаємо більше 75 мл риби або овочів, щільно закриваємо каструлю і даємо поваритися протягом 5 хвилин.

6. Подаємо пак чой в неглибоких чашах, зверху з лососем. Посипаємо кунжутним насінням і подаємо з коричневим рисом або локшиною.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кавового щербету.