Щоб додати святкового настрою і просто порадувати своїх близьких спробуйте приготувати ці чудесні імбирні печенюшки. Для декору печива можна використовувати білу глазур або будь-яку іншу прикрасу для пасок. Повідомляє Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Ми розповімо, як приготувати імбирне печиво так, щоб воно відповідало всім вимогам святкового меню.
Склад:
- Борошно — 1,25 кг
- Темний мед або різнотрав'я – 500 г
- масло (жирність 82,5%) — 360 г
- Коричневий цукор – 250 г
- Очищений корінь імбиру – 50 г
- Какао-порошку без цукру – 50 г
- Жовток — 2 шт.
- Апельсин — 1 шт. (зняти цедру)
- Лимон — 1 шт. (зняти цедру)
- Ром — 3 ст. ложка
- Розпушувач — 2 ч. ложки
- Мелена кориця — 2 ч. ложки
- Мелена гвоздика — 1-2 ч. ложка
- Мелений кардамон — 1/2 ч. ложка
- Насіння анісу — 1/4 ч. ложка
- Сіль — 1/4 ч. ложка
Спосіб приготування:
Приготуйте тісто. В окрему ємність складіть мед, цукор і вершкове масло. Поставте на водяну баню і прогрійте, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Суміш при цьому не повинна кипіти.
Коли цукор розчиниться, додайте всі прянощі, какао-порошок, апельсинову і лимонну цедру.
Перемішайте і зніміть ємність з водяної бані, дайте суміші охолонути до температури не нижче +68°С (гаряча, але не обпалює суміш).
В іншу ємність просійте борошно, розпушувач і сіль. Коли суміш трохи охолоне, всипте частину борошна і ретельно вимісіть тісто. Знову трохи остудіть, а потім додайте жовтки, ром і добре вимісити тісто руками. Не потрібно прагнути вмішати всю муку. Тісто повинне вийти щільним і еластичним. Воно буде злегка липким.
Зібрати тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 6-8 годин.
Розігрійте духовку до 220-240°С. Великий прямокутний деко застеліть папером для випічки.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-5 мм на робочому столі, присипаному борошном. Виріжте з тіста фігурки, використовуючи формочки для печива. Перекладіть фігурки на деко. Або ж розкачайте тісто на деко, виріжте фігурки, а потім видаліть з дека надлишки тіста.
Випікайте печиво в розігрітій духовці протягом 7-9 хвилин. Будьте уважні, не пересушіть.
Імбирне печиво (як і пряники) не стає щільним і хрустким під час випічки. Якщо печиво злегка піднялося і підрум'янилося з країв, воно готове.
Дістаньте деко з духовки. Дайте печиву охолонути, а потім зніміть його і розкладіть в один шар на рівній поверхні, щоб воно не деформувалося. Якщо готове печиво трохи розтеклося по краях під час випічки, зріжте нерівності ножем, поки печиво тепле.
Нагадаємо, рецепт пісочного пирога з варенням.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дуже смачний рецепт для Різдва це курячі кульки в вершковому соусі.
Також "Знай.uа" писав, корисний рецепт салату з тунцем і квасолею по‑тосканськи.