Щоб додати святкового настрою і просто порадувати своїх близьких спробуйте приготувати ці чудесні імбирні печенюшки. Для декору печива можна використовувати білу глазур або будь-яку іншу прикрасу для пасок. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо, як приготувати імбирне печиво так, щоб воно відповідало всім вимогам святкового меню.

Склад:

  • Борошно — 1,25 кг
  • Темний мед або різнотрав'я – 500 г
  • масло (жирність 82,5%) — 360 г
  • Коричневий цукор – 250 г
  • Очищений корінь імбиру – 50 г
  • Какао-порошку без цукру – 50 г
  • Жовток — 2 шт.
  • Апельсин — 1 шт. (зняти цедру)
  • Лимон — 1 шт. (зняти цедру)
  • Ром — 3 ст. ложка
  • Розпушувач — 2 ч. ложки
  • Мелена кориця — 2 ч. ложки
  • Мелена гвоздика — 1-2 ч. ложка
  • Мелений кардамон — 1/2 ч. ложка
  • Насіння анісу — 1/4 ч. ложка
  • Сіль — 1/4 ч. ложка

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спосіб приготування:

Приготуйте тісто. В окрему ємність складіть мед, цукор і вершкове масло. Поставте на водяну баню і прогрійте, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Суміш при цьому не повинна кипіти.

Коли цукор розчиниться, додайте всі прянощі, какао-порошок, апельсинову і лимонну цедру.

Перемішайте і зніміть ємність з водяної бані, дайте суміші охолонути до температури не нижче +68°С (гаряча, але не обпалює суміш).

В іншу ємність просійте борошно, розпушувач і сіль. Коли суміш трохи охолоне, всипте частину борошна і ретельно вимісіть тісто. Знову трохи остудіть, а потім додайте жовтки, ром і добре вимісити тісто руками. Не потрібно прагнути вмішати всю муку. Тісто повинне вийти щільним і еластичним. Воно буде злегка липким.

Зібрати тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 6-8 годин.

Розігрійте духовку до 220-240°С. Великий прямокутний деко застеліть папером для випічки.

Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-5 мм на робочому столі, присипаному борошном. Виріжте з тіста фігурки, використовуючи формочки для печива. Перекладіть фігурки на деко. Або ж розкачайте тісто на деко, виріжте фігурки, а потім видаліть з дека надлишки тіста.

Випікайте печиво в розігрітій духовці протягом 7-9 хвилин. Будьте уважні, не пересушіть.

Імбирне печиво (як і пряники) не стає щільним і хрустким під час випічки. Якщо печиво злегка піднялося і підрум'янилося з країв, воно готове.

Дістаньте деко з духовки. Дайте печиву охолонути, а потім зніміть його і розкладіть в один шар на рівній поверхні, щоб воно не деформувалося. Якщо готове печиво трохи розтеклося по краях під час випічки, зріжте нерівності ножем, поки печиво тепле.

Нагадаємо, рецепт пісочного пирога з варенням.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дуже смачний рецепт для Різдва це курячі кульки в вершковому соусі.

Також "Знай.uа" писав, корисний рецепт салату з тунцем і квасолею по‑тосканськи.