Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

100 г гіркого шоколаду

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

400 мл молока

1 перець чилі

½ ванільного стручка

1 паличка кориці

1 ст. л. коньяку

цукор за смаком

збиті вершки за смаком

какао за смаком

Приготування:

1. На великій тертці натираємо шоколад. Стручок ванілі розрізаємо уздовж, розламуємо навпіл чилі і разом з корицею кладемо їх у сотейник з молоком. Сильно розігріваємо не доводячи до кипіння. Після висипаємо шоколад і варимо 10 хвилин постійно помішуючи.

2. Витягаємо спеції і додаємо цукор за смаком. Знімаємо з вогню і вливаємо коньяк.

3. Розливаємо шоколад по чашках, зверху прикрашаємо збитими вершками і шоколадом або какао.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт грушевого пирога з шоколадом.