Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

100 г гіркого шоколаду

Популярні новини зараз
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Показати ще

400 мл молока

1 перець чилі

½ ванільного стручка

1 паличка кориці

1 ст. л. коньяку

цукор за смаком

збиті вершки за смаком

какао за смаком

Приготування:

1. На великій тертці натираємо шоколад. Стручок ванілі розрізаємо уздовж, розламуємо навпіл чилі і разом з корицею кладемо їх у сотейник з молоком. Сильно розігріваємо не доводячи до кипіння. Після висипаємо шоколад і варимо 10 хвилин постійно помішуючи.

2. Витягаємо спеції і додаємо цукор за смаком. Знімаємо з вогню і вливаємо коньяк.

3. Розливаємо шоколад по чашках, зверху прикрашаємо збитими вершками і шоколадом або какао.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт грушевого пирога з шоколадом.