Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 10

Інгредієнти:

140 г борошна

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

350 г вершкового масла

400 г цукру

2 яйця

75 г шоколаду

100 г згущеного молока

60 г яєчного білка

½ ч. л. лимонної кислоти

2 мл ванільного екстракту

4 г агар-агару

Приготування:

1. Агар-агар замочуємо в 140 мл води на 3 години. Збиваємо 100 г вершкового масла і цукру, 2 мл ванільного екстракту і збиваємо до однорідної консистенції. У цю масу висипаємо борошно і замішуємо тісто.

2. Два противеня викладаємо пергаментом і викладаємо тісто двома колами. Випікаємо коржі 10 хвилин при 200 градусах. Остуджуємо на папері.

3. Збиваємо разом згущене молоко і 200 г масла, додаємо 1 мл ванільного екстракту і відставляємо.

4. Воду з агар-агаром доводимо до кипіння, помішуючи лопаткою. Кип'ятимо хвилину, додаємо 300 г цукру, знову доводимо до кипіння і варимо ще пару хвилин, помішуючи.

5. Білки збиваємо до пухкості, додаємо лимонну кислоту, збиваємо білки. Далі вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп і збиваємо міксером, додаючи масло зі згущеним молоком до однорідності.

6. Викладаємо перший корж у форму для торта, зверху виливаємо половину суфле. Накриваємо другим коржем і заливаємо суфле. Залишаємо в холодильнику 3-4 години. Зверху можна полити шоколадною глузурью.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кіша з цибулею.