Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 6

Інгредієнти:

30 г нуту

Популярні новини зараз
Чоловікам після 50 приготуватися: кого мобілізують уже з червня Перерахунок пенсій: у кого та на скільки зростуть виплати Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати Не чекайте – гроші не дадуть: у червні частина українців залишиться без соціальних виплат
Показати ще

2 солоних огірка

3 ст. л. перлової крупи

1 цибулина

1 морква

1 ч. л. куркуми

1 лавровий лист

перець за смаком

2 ст. л. томатної пасти

2 картоплі

Приготування:

1. Замочуємо нут в холодній воді мінімум на 4 години. У великій каструлі заливаємо нут свіжою холодною водою і варимо 20 хвилин. Потім додаємо 3 ст. л. перлової крупи і варимо ще 20 хвилин.

2. Картоплю ріжемо кубиками. Доливаємо в каструлю води, щоб вийшло 3 літри. Доводимо до кипіння і додаємо картоплю. Варимо 5 хвилин.

3. 2-3 середніх огірка натираємо на крупній тертці і додаємо в каструлю, де варяться крупи. Варимо 10 хвилин.

4. На сковороді на рослинному маслі обсмажуємо нарізану кубиками цибулю і терту моркву. Додаємо спеції.

5. Обсмажені овочі додаємо в суп. Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком. Варимо 10 хвилин.

6. Суп подаємо зі сметаною.

На порталі Знай.иа ви також можете знайти рецепт ніжного лепешняку з мигдалем.