Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

30 г білого хліба

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

⅓ склянки молока

500 г яловичого фаршу

2 зубчики часнику

3 головки цибулі

1 яйце

петрушка за смаком

½ склянки білого сухого вина

2 морквини

сіль за смаком

оливкова олія за смаком

2 ст. л. пшеничного борошна

Приготування:

1. Хліб розмочуємо в молоці. З'єднуємо м'ясний фарш з подрібненим часником, 1 цибулиною. Ретельно перемішуємо. Додаємо у фарш, розмочений хліб із залишками молока, яйце, петрушку, ч. л. солі і ще раз ретельно перемішуємо.

2. Готовий фарш ставимо в холодильник і починаємо готувати соус. Розігріваємо в каструлі 3-4 ст. л. оливкової олії. Додаємо 2 дрібно нарізані цибулини і тушкуємо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі додаємо попередньо очищену і нарізану тонкими скибочками моркву, 2 ст. л. борошна, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Доливаємо в каструлю 2 склянки води, вино, 1,5 ч. л. солі і готуємо ще 10 хвилин, поки соус не загусне. Потім розмішуємо в блендері до стану однорідної маси.

3. Робимо з фаршу кульки. Обвалюємо їх у борошні. У глибокій сковороді розігріваємо масло і смажимо там фрикадельки близько 5 хвилин, постійно перевертаючи. Потім кладемо їх у форму для випічки і поливаємо соусом.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо фрикадельки близько 15 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт хрустких яєчних грінок.