Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 капуста

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

50 мл оливокового масла

2 яйця

270 г вершкового масла

400 мл молока

1,5 ст. л. солі

500 г борошна

2 ст. л. цукру

22 г дріжджів

Приготування:

1. Змішуємо борошно і пів ст. л. солі з цукром і дріжджами. Руками змішуємо суміш з 250 г вершкового масла до стану крихти. Додаємо 250 мл молока і замішуємо тісто. Залишаємо його в теплі на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.

2. Дрібно нарізаємо капусту, перемішуємо її зі ст. л. солі, заливаємо окропом, даємо постояти 10 хвилин, зливаємо воду. У глибокій сковороді тушкуємо капусту на суміші оливкової олії і вершкового масла. Тушкуємо на сильному вогні 10 хвилин, після чого додаємо півсклянки молока і зменшуємо вогонь до слабкого. Тушкуємо ще 20 хвилин, постійно помішуючи і підсолюючи за смаком.

3. Варимо 2 яйця. Тісто розгортаємо в тонкі пласти.

4. Викладаємо на деко тонкий пласт тіста і поверх нього розподіляємо тушковану капусту і подрібнені яйця. Зверху накриваємо іншим пластом тіста. Виделкою проробляємо дірочки.

5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг 30 хвилин до золотистої скоринки.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пирога з шоколадом.