Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 капуста

Популярні новини зараз

Москаль накинувся на Кравчука на очах мільйонів українців: "За гроші на*ердить у церкві!"

Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко проміняли затишок на "військовий тур" кордонами

Автобус з українцями потрапив у ДТП за кордоном, є загиблі та поранені

Дружина Дзідзьо зворушливо привітала коханого архівними фото з-під вінця: "Пробач, я спізнилась на весілля"

Показати ще

50 мл оливокового масла

2 яйця

270 г вершкового масла

400 мл молока

1,5 ст. л. солі

500 г борошна

2 ст. л. цукру

22 г дріжджів

Приготування:

1. Змішуємо борошно і пів ст. л. солі з цукром і дріжджами. Руками змішуємо суміш з 250 г вершкового масла до стану крихти. Додаємо 250 мл молока і замішуємо тісто. Залишаємо його в теплі на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.

2. Дрібно нарізаємо капусту, перемішуємо її зі ст. л. солі, заливаємо окропом, даємо постояти 10 хвилин, зливаємо воду. У глибокій сковороді тушкуємо капусту на суміші оливкової олії і вершкового масла. Тушкуємо на сильному вогні 10 хвилин, після чого додаємо півсклянки молока і зменшуємо вогонь до слабкого. Тушкуємо ще 20 хвилин, постійно помішуючи і підсолюючи за смаком.

3. Варимо 2 яйця. Тісто розгортаємо в тонкі пласти.

4. Викладаємо на деко тонкий пласт тіста і поверх нього розподіляємо тушковану капусту і подрібнені яйця. Зверху накриваємо іншим пластом тіста. Виделкою проробляємо дірочки.

5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг 30 хвилин до золотистої скоринки.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пирога з шоколадом.