Найбільш вдалий рецепт традиційного українського напою. Повідомляє Clutch.

Узвар - це традиційний український компот з сухофруктів: сушених яблук, родзинок, чорносливу, кураги.

Зазвичай його готують на Святий вечір і Різдво. У деяких регіонах країни узваром прийнято заправляти кутю.

Склад:

Популярні новини зараз
Зміни у мобілізації з 1 червня: кого ТЦК призиватиме на загальних умовах Гороскоп на сьогодні, 22 травня: правильний вибір близнюків та завдання стрільців Від ТЦК більше не сховатись: з'явилась нова система оповіщень - приходитимуть миттєво Ухилянтів чекає потужний удар: після санкцій ТЦК не залишиться нічого
Показати ще
  • Курага – 20 шт.
  • Родзинки — 2 ст. ложки з верхом
  • Чорнослив — 4-6 шт.
  • Бадьян — 1 зірочка
  • Кориця – 1-2 ч. ложка, або шматочок палички кориці довжиною 1,5-2 см
  • Кардамон — 2 капсули
  • Каркаде (або 100 г сухого червоного вина – каберне) – 1 ст. ложка
  • Гвоздика — 5-6 бутонів
  • Цукор — 10-12 ст. ложки (з верхом)
  • Лимонна кислота — 0,5 ч. ложка
  • Вода — 1,25 л

Спосіб приготування:

  1. Налити холодної води в каструлю і додати туди всі сухі прянощі, закип'ятити і дати прокипіти 10 хвилин після закипання, при необхідності знімаючи піну.
  2. У підготовлений окріп опустити замочені і ретельно вимиті сухофрукти. Дати прокипіти не менше 10-12 хвилин.
  3. Всипати в компот цукор, лимонну кислоту, відкоригувати смак рідини (додаючи цукор або кислоту за смаком) і дати прокипіти ще 5-6 хвилин.
  4. Перевірити готовність фруктів і залежно від цього дати покипіти ще 3-4 хвилини, або припинити нагрівання, влити сухе вино, закрити кришку, дати настоятися до повного охолодження.
  5. Подавати узвар холодним.

Нагадаємо, рецепт справжнього коктейлю просекко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", рецепт смачного гарячого глінтвейну дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апіциуса.

Також "Знай.uа" писав, рецепт найцікавішого коктейлю - гоголь-моголь з вишнею.