Як же це все-таки смачно – ніжна м'якоть печеного яблука вибухає в роті мільйоном яскравих бризок, дарує відчуття свята і феєрверки, приносить нотки солодкого і кислинку, легкість і насичення, невагомість і виразний смак щастя!

Найпростіший спосіб приготувати корисний сніданок — запекти яблука в духовці. Спочатку їх треба помити, видалити частину серцевини і наповнити солодкої сирною начинкою — впевнені ця страва не залишить байдужим нікого. Повідомляє Clutch.

Склад:

  • Великі солодкі яблука – 4 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сир – 150 г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Ваніль – за смаком
  • Цукрова пудра – для подачі

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити і зрізати верхівки. Вирізати серцевину з насінням, потім вискоблити трохи м'якоті ложкою, залишивши денце.
  2. Сир змішати з жовтком, цукром і ваніллю; наповнити отриманою начинкою яблука.
  3. Поставити в жароміцну форму, влити трохи води і запікати 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  4. Подавати десерт теплими, посипавши цукровою пудрою.

Запікати можна будь-які плоди, але краще осінні сорти (у них тверда шкірка, не розвалиться), середнього розміру, так як великі запікаються довше. Однаково хороші тверда Антонівка і Гренні Сміт, Симиренки та Макінтош — ключове слово тут тверді, вони зберігають форму при запіканні. Також Шкірку можна видалити перед приготуванням або після.

Нагадаємо, як смачно запекти яблука з корицею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт дієтичного бананового десерту точно зможе вас порадувати і не нашкодити фігурі.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати дуже корисний десерт – солодке морквяне суфле.