Як же це все-таки смачно – ніжна м'якоть печеного яблука вибухає в роті мільйоном яскравих бризок, дарує відчуття свята і феєрверки, приносить нотки солодкого і кислинку, легкість і насичення, невагомість і виразний смак щастя!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Найпростіший спосіб приготувати корисний сніданок — запекти яблука в духовці. Спочатку їх треба помити, видалити частину серцевини і наповнити солодкої сирною начинкою — впевнені ця страва не залишить байдужим нікого. Повідомляє Clutch.
Склад:
- Великі солодкі яблука – 4 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сир – 150 г
- Цукор – 2 ст. ложки
- Ваніль – за смаком
- Цукрова пудра – для подачі
Спосіб приготування:
- Яблука помити і зрізати верхівки. Вирізати серцевину з насінням, потім вискоблити трохи м'якоті ложкою, залишивши денце.
- Сир змішати з жовтком, цукром і ваніллю; наповнити отриманою начинкою яблука.
- Поставити в жароміцну форму, влити трохи води і запікати 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
- Подавати десерт теплими, посипавши цукровою пудрою.
Запікати можна будь-які плоди, але краще осінні сорти (у них тверда шкірка, не розвалиться), середнього розміру, так як великі запікаються довше. Однаково хороші тверда Антонівка і Гренні Сміт, Симиренки та Макінтош — ключове слово тут тверді, вони зберігають форму при запіканні. Також Шкірку можна видалити перед приготуванням або після.
Нагадаємо, як смачно запекти яблука з корицею.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт дієтичного бананового десерту точно зможе вас порадувати і не нашкодити фігурі.
Також "Знай.uа" писав, як приготувати дуже корисний десерт – солодке морквяне суфле.